Nogomet

Katar je Belgiji još uvijek u mislima, pobjeda protiv Ukrajine je imperativ

Mihaela Bradovski • srijeda, 26.06.2024.
Katar je Belgiji još uvijek u mislima, pobjeda protiv Ukrajine je imperativ
Foto: EPA

Situacija u skupini E Europskog prvenstva krajnje je dramatična, sve četiri reprezentacije imaju po tri boda i mogu i proći dalje, ali i ispasti...

Belgija je bila veliki favorit skupine E, očekivalo se da će lagano proći kroz ovu skupinu i izboriti se za mjesto u osmini finala. Međutim, stvari nisu išle glatko i Belgijci su sada u problemima.

Igraj na Ukrajina - Belgija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U posljednjem kolu doduše za prolaz im je dovoljan i bod, ali ih poraz može izbaciti iz osmine finala što bi bilo veliko iznenađenje.

Problem za Belgiju je što igra protiv vrlo neugodnog protivnika, na suprotnoj strani bit će Ukrajina s kojom nije jednostavno igrati, koja ima potencijala i nekolicinu iznimno kvalitetnih igrača.

Koliko je ovo važna utakmica za Belgiju, važna je i za Ukrajinu koja pak nema izbora i mora ići na pobjedu.

Doduše, postoji opcija da Ukrajina i s remijem prođe dalje, ali u tom slučaju Slovačka i Rumunjska ne smiju remizirati. Ako taj dvoboj završi remijem, Ukrajina će trebati isključivo pobjedu jer jedina ima negativnu gol razliku.

Dosad je pokazala dva lica, odigrala je sjajno drugo poluvrijeme protiv Slovačke koju je i svladala, ali je odigrala jako loše protiv Rumunjske koja ju je visoko svladala i stavila u probleme.

Što su rekli

Vitalij Mikolenko, branič Ukrajine: "Belgija je top reprezentacija, ali možemo do pobjede. Pet i pol godina sam u reprezentaciji i za to vrijeme odigrali smo neke odlične utakmice protiv najboljih reprezentacija. Pobijedili smo Španjolsku i Portugal, remizirali s Engleskom, Francuskom i Njemačkom."

Amadou Onana, veznjak Belgije: "Svaki protivnik na Europskom prvenstvu je težak. Ako je Ukrajina ovdje, ovdje je s razlogom. Znamo da je imala dvije sjajne utakmice protiv Engleske, pokazala je da igra na najvišoj razini i sposobni su stvoriti probleme."

Nedostaju

Ukrajina: -

Belgija: Dodi Lukebakio (kartoni), Thomas Meunier, Axel Witsel (ozljede)

Prošli dvoboj

Bit će ovo prvi put da se ovi protivnici sastaju.

Prognoza

Belgija je pojedinačno dosta kvalitetnija i favorit je u ovom susretu. No mnogi su je vidjeli kao favoriti u utakmici biti ili ne biti na SP-u u Kataru protiv Hrvatske pa nije uspjela doći do pobjede. Nije to zaboravila i napravit će sve da joj se to ne ponovi. test

FOTO: EPA/MOHAMED MESSARA

EP 2024, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Slovačka1:1Rumunjska
Ukrajina0:0Belgija
1Rumunjska 34:3+14
2Belgija 32:1+14
3Slovačka 33:304
4Ukrajina 32:4-24

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Slovačka1:1Rumunjska
Ukrajina0:0Belgija
1Rumunjska 34:3+14
2Belgija 32:1+14
3Slovačka 33:304
4Ukrajina 32:4-24

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!