Nogomet

Belgija ne gubi zadnju utakmicu, a Ukrajina uvijek pobjeđuje istim rezultatom

Sportnet, Mario Borko • srijeda, 26.06.2024.
Belgija ne gubi zadnju utakmicu, a Ukrajina uvijek pobjeđuje istim rezultatom
Foto: EPA

Od 18 sati na Europskom prvenstvu igraju Belgija i Ukrajina. Belgijci žele pobjedu i prvo mjesto koje vodi u najlakši dio ždrijeba, a Ukrajincima za prolazak skupine igra samo pobjeda...

U posljednjem kolu skupine E sastaju se Ukrajina i Belgija. Objema reprezentacijama se prije turnira prognozirao siguran prolazak skupine, ali izvjesno je da će nakon večerašnje utakmice netko morati otići kući.

Mykhailo Mudryk je Ukrajinac s najviše šuteva (6) na protivnički gol na EP 2024. U osam od posljednjih deset nastupa u državnom dresu, Mudryk je bilježio najmanje dva udarca na gol.

Oleksandr Zinchenko je imao četiri klizeća starta u ukrajinskoj pobjedi nad Slovačkom (2-1) u drugom kolu, a u pet od posljednjih sedam utakmica u dresu Ukrajine bilježio je po najmanje dva uklizavanja.

Samo dva igrača su kreirala više prilika tijekom prva dva kola EP 2024. od Kevina De Bruynea (7). Veznjak belgijske reprezentacije je kreirao najmanje tri prilike u svakom od sedam posljednjih nastupa u državnom dresu.

Belgija nije izgubila posljednju utakmicu natjecanja po skupinama na velikim natjecanjima od EP 2000, kada su kao sudomaćini turnira izgubili od Turske rezultatom 0:2. To je niz od šest utakmica bez poraza (5 pobjeda, 1 remi) za Belgijance.

Ukrajina je pobjedom nad Slovačkom (2:1) u drugom kolu ovog turnira nastavila svoj nevjerojatan niz na europskim prvenstvima u kojem ili ne postižu niti jedan gol na utakmici (8 utakmica) ili postižu točno dva gola (5 utakmica). Štoviše, sve četiri ukrajinske pobjede na europskim prvenstvima su postignute istim (2:1) rezultatom. test

FOTO: EPA/RONALD WITTEK

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

  • Kdor ne skače, ni Sloven'c

    Piše: Petar Jenjić

    Kdor ne skače, ni Sloven'c

    Iza nas je još jedan dan na Europskom prvenstvu u kojima su završile još dvije skupine. Priča dana definitivno je Slovenija koja je prvi...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!