Tenis

Prižmić nije uspio, u drugom kolu kvalifikacija za Wimbledon zaustavio ga je 70. igrač svijeta

Mario Borko • srijeda, 26.06.2024.
Prižmić nije uspio, u drugom kolu kvalifikacija za Wimbledon zaustavio ga je 70. igrač svijeta
Foto: EPA

Dino Prižmić nije uspio preskočiti drugu prepreku u kvalifikacijama Wimbledona. Nakon velike borbe, u tri seta, pobijedio ga je Francuz Hugo Gaston...

Nakon sjajnog na nastupa na Australian Openu, gdje je oduševio teniski svijet osvajanjem seta protiv Novaka Đokovića, Dino Prižmić nije uspio nastaviti takvu formu. Zaustavljen je u prvom kolu kvalifikacija za Roland-Garros, a sada je poražen i u drugom kolu kvalifikacija za Wimbledon sa 6:4, 5:7, 2:6 od 70. tenisača svijeta, Huga Gastona.

Igraj na kvalifikacije Wimbledona na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prižmiću je nakon velike borbe pripao prvi set. Hrvatski tenisač najprije je spasio šest break lopti kod rezultata 2:2, a već u idućem gemu oduzeo je servis Francuzu i poveo s 4:2. Kod vodstva 5:3 nije uspio odservirati za meč, ali je zato ponovno napravio break i osvojio set sa 6:4.

U drugom setu poveo je s 2:0, ali odmah je izgubio tu prednost. U nastavku se igralo bez break prilika i s jedne i s druge strane, sve do rezultata 5:5 kad je Gaston iskoristio priliku kod vodstva 40:30 i stvorio si mogućnost da servira za set. Odradio je to bez problema i sa 7:5 izjednačio rezultat.

U trećem setu, pet godina stariji Francuz, jednostavno je bio bolji, konkretniji i s dva breaka je za 37 minuta dovršio posao sa 6:2.

Bio je ovo drugi međusobni dvoboj ovih dvaju tenisača i druga pobjeda Gastona koji je slavio i u rujnu prošle godine na Challenger u Orleansu. test

Wimbledon kvalifikacije, drugo kolo:
Hugo Gaston (Francuska, 3) – Dino Prižmić (Hrvatska) 4:6, 7:5, 6:2

EPA/Jonas Ekstromer

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!