Košarka

Sjajni Hezonja i Šarić nosili Hrvatsku do pobjede protiv Acinog Brazila

Branimir Korać • srijeda, 26.06.2024.
Sjajni Hezonja i Šarić nosili Hrvatsku do pobjede protiv Acinog Brazila
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Hrvatska košarkaška reprezentacija slavila je i u drugom susretu na turniru u Opatiji. Svladala je Brazil s 91:81 i uz pobjedu nad Poljskom osvojila turnir za jačanje samopouzdanja uoči kvalifikacija za Olimpijske igre...

Hrvatska košarkaška reprezentacija spremna je za kvalifikacije za Olimpijske igre. Uoči odlaska u Atenu, odradila je na odličan način turnir u Opatiji gdje je upisala pobjedu protiv Poljske, a zatim i Brazila.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Posebno impresivno izgledao je Mario Hezonja koji je protiv Brazila preuzeo odgovornost u napadu i utrpao Acinim pulenima čak 39 poena.

Hezonja je iz igre šutirao 11/15 za dva i 5/11 za tri, tome je dodao i šest skokova te bio prvo ime susreta.

Super Mariju podršku je davao kapetan Dario Šarić koji je također odradio dobar posao. Šarić je dodao 20 poena, devet skokova i šest asistencija.

Ovakvi Hezonja i Šarić bit će itekako potrebni Hrvatskoj u kvalifikacijama u Grčkoj. Tamo Sesarove izabranike čeka jako težak posao, prvi protivnik bit će 2. srpnja Slovenija s Lukom Dončićem, a onda slijedi Novi Zeland.

Dvije najbolje reprezentacije iz skupine idu u polufinale gdje ih čekaju dvije najbolje iz druge skupine u kojoj su Egipat, Grčka i Dominikanska Republika.

U svakom slučaju trebat će izbaciti dvije elitne reprezentacije, ali nastup na turniru u Opatiji daje razloga za optimizam. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!