Nogomet

Iordanescu: 'Ne želimo razočarati navijače, tu je najveći pritisak'

Branimir Korać, HINA • srijeda, 26.06.2024.
Iordanescu: 'Ne želimo razočarati navijače, tu je najveći pritisak'
Foto: EPA

Rumunjska i Slovačka remizirale su 1:1 u zanimljivom dvoboju u kojem se i prije susreta znalo kako im remi odgovara za prolaz jednih i drugih.

Usrećili smo milijune Rumunja, kazao je nakon remija sa Slovačkom (1:1) veznjak Rumunjske i strijelac Razvan Marin.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Puno nam znači plasman u osminu finala. Sretni smo, ostvarili smo cilj, to nam je bio cilj od samog početka. Sada će biti samo jedna utakmica i bit će nešto sasvim drugo. Usrećili milijune Rumunja. Na svakom stadionu gdje smo igrali, dominirali smo posebno na tribinama."

Rumunjski izbornik Edward Iordanescu ponovno je isticao zasluge brojnih rumunjskih navijača.

"Počinjem klanjajući se navijačima reprezentacije. Ovdje na stadionu, od kuće, svugdje. Ono što sam doživio ovdje, ovih dana, u ovim utakmicama i danas, naravno, mislim da se jednom doživi u cijelom životu. Odatle dolazi najveći pritisak, jer ne želimo ih razočarati. Mislim da bi svi trebali biti ponosni."

Ianis Hagi puca od samopouzdanja.

"Postigli smo naš prvi cilj, svi su znali da želimo proći skupinu, a mi smo osvojili skupinu. Mislim da smo osim nogometnog cilja imali i cilj odvesti ljude u ulice, da ih obradujemo, da budu ponosni na ovu generaciju, na našu ekipu i mislim da smo uspjeli.Ne bojimo se niti jednog protivnika".

Slovačka ponovno nije svladala Tursku, ali David Hancko ne žali.

"Definitivno je bio sladak remi za nas. Zaslužili smo proći. Dali smo sve od sebe u ovoj utakmici. Zbog moje ozljede ovo je bila jako teška utakmica za mene, ali liječnici su učinili sve da budem spreman za igru. Pokušali smo pobijediti, ali to se nije dogodilo."

Kapetan Slovačke Milan Škriniar dodaje: "Počeli smo jako dobro, zabili smo prekrasan gol, onda su oni izjednačili. Pokušali smo nakon toga igrati napadački nogomet i imali smo nekoliko prilika zabiti drugi gol, ali i oni su imali prilike. Biti u igri 16 najboljih momčadi je sjajno. Ovaj napredak pripada navijačima jer su nam danas puno pomogli." test

FOTO: EPA/RONALD WITTEK

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!