Nogomet

Urugvajci dobru formu žele nastaviti protiv jedne od najslabijih reprezentacija na Copi

Mario Borko • četvrtak, 27.06.2024.
Urugvajci dobru formu žele nastaviti protiv jedne od najslabijih reprezentacija na Copi
Foto: EPA

Noćas, od 3:00, na teren će istrčati Urugvaj i Bolivija. Ove dvije južnoameričke reprezentacije u ovaj ogled ulaze u potpuno suprotnom raspoloženju. Urugvaj se s lakoćom obračunao s Panamom, a Bolivija je izgubila od SAD-a i poraz bi za nju značio vjerojatnu eliminaciju s turnira...

U Sjedinjenim Američkim Državama održava se 48. izdanje Copa Americe, a noćas se 48. puta međusobno susreću Urugvaj i Bolivija. Dvostruki svjetski prvaci imaju ogromnu prednost u međusobnim dvobojima, a tradiciju će pokušati nastaviti i u drugom kolu skupine C.

Igraj na Urugvaj - Bolivija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Urugvaj je u SAD stigao kao treći favorit turnira. Ime Marcela Bielse na klupi zvoni samo po sebi, a igre koje njegova momčad prezentira u posljednje vrijeme daju dodatnu potvrdu da Argentinac zaista radi kvalitetno. Urugvajci su u posljednjoj pripremnoj utakmici “razbili“ Meksiko, a isto su učinili i Panami u prvom kolu.

Meksikanci su prošli gore jer su izgubili 4:0, ali Panama je na 3:1 smanjila u nadoknadi. Istina, Panamci su bili živi do same završnice, kad je Urugvaj s dva gola riješio pitanje pobjednika, ali Urugvaj je tu utakmicu imao pod kontrolom. Darwin Nunez nastavio je fantastičnu formu u reprezentativnom dresu.

U posljednjih šest nastupa, napadač Liverpoola zabio je devet golova. Ukupno je u reprezentaciji na brojki od 12 golova u 24 utakmice. Luis Suarez ostao je na klupi i čini se da će mu ovo biti posljednje natjecanje za reprezentaciju, a na njemu će imati sporednu ulogu.

Urugvajce može brinuti što su nedavno remizirali s Kostarikom koja kvalitetnom nije puno iznad Bolivije, ali tada još uvijek nije bilo reprezentativaca koji igraju u Europi.

Bolivija je svoj jedini naslov pobjednika Copa Americe osvojila 1963. kad je bila domaćin, a 1997. ju je prednost domaćeg terena dovela do finala. Nakon toga samo je jednom uspjela proći skupinu. Bilo je to 2015. kada je zaustavljena u četvrtfinalu.

Bolivija je vjerojatno najslabija južnoamerička reprezentacija na ovogodišnjoj Copi i teško je očekivati da će prirediti neko iznenađenje. U prošlom kolu izabranici Antonia Carlosa Zaga izgubili su od SAD-a s 2:0. Domaćini turnira nisu imali nikakvih problema u toj utakmici, a pitanje pobjednika riješili su već u prvom dijelu.

Guillermo Viscarra bio je najsvjetlija točka bolivijske reprezentacije sa šest obrana. Inače, reprezentacija nema nijednu zvijezdu, samo jedan igrač vrijedi više od milijun eura. To je, Roberto Fernandez koji igra u Rusiji, a u prvoj utakmici teren je morao napustiti ranije zbog ozljede. h2>Mjesto, vrijeme, sudac

East Rutherford, MetLife Stadium, 3:00

Sudac: Juan Gabriel Benitez (Paragvaj)

Prošli dvoboj

Bolivija i Urugvaj do sad su odigrali 47 međusobnih utakmica. Urugvaj ima 32 pobjede, Bolivija osam, a sedam puta nije bilo pobjednika. Posljednji susret datira iz studenog prošle godine, a Urugvajci su slavili s glatkih 3:0. Dvije godine ranije, Bolivija je slavila istim rezultatom i ta utakmica danas može poslužiti kao putokaz.

Prognoza

Urugvaj je ogroman favorit i sve osim uvjerljive pobjede bilo bi iznenađenje. test

FOTO:EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • I to je nogomet

    Piše: Branimir Korać

    I to je nogomet

    Bijes i razočaranje izmjenjivali su se nakon pogotka Zaccagnija koji je Hrvatsku vjerojatno ostavio bez osmine finala Europskog prvenstva...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!