Nogomet

Kostarika je već iznenadila Brazil, Kolumbija mora biti oprezna

Branimir Korać • petak, 28.06.2024.
Kostarika je već iznenadila Brazil, Kolumbija mora biti oprezna
Foto: EPA

Večeras su na rasporedu susreti drugog kola skupine D Copa Americe, a na vrhu skupine je Kolumbija koja će igrati protiv Kostarike...

Kolumbija je dobro otvorila nastup na Copa Americi, u prvom kolu skupine D igrala je protiv Paragvaja i upisala je pobjedu. Bio je to dosta intenzivan dvoboj u kojem je potrošila dosta energije, ali tek je početak natjecanja i bit će potpuno spremna za drugo kolo.

Igraj na Kolumbija - Kostarika na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Protiv Paragvaja je upisala pobjedu 2:1, a oba gola namjestio je James Rodriguez koji je asistirao Danielu Munozu i Jeffersonu Lermi još u prvom poluvremenu.

U drugom dijelu Paragvaj je uspio smanjiti golom Julija Encisa, ali više od toga ipak nije uspio napraviti te se morao zadovoljiti tijesnim porazom na startu.

Ipak ima i loša vijest iz tog dvoboja za Kolumbiju, sredinom prvog poluvremena zbog ozljede je morao igru napustiti branič Bologne Jhon Lucumi koji zbog ozljede neće konkurirati za nastup niti protiv Kostarike, ali niti protiv Brazila i mogao bi biti spreman tek za drugu fazu natjecanja na Copa Americi.

Kostarika je pak iznenadila na startu Brazil, neočekivano mu je otkinula dva b oda remijem bez pogodaka. Brazilci su bili vrlo razočarani nakon tog susreta i morat će se pomučiti da dođu do prvog mjesta u skupini.

Kostarika je u tom susretu igrala jedino kako može parirati Brazilu, čvrsto u fazi obrane s pokojim brzim pokušajem izlaska u kontranapad, ali osnovni cilj bio je ne primiti gol i on je ispunjen.

Što su rekli

Nestor Lozano, izbornik Kolumbije: "Izbornik Alfaro je sjajan strateg i svi u Kolumbiji znaju da ćemo do pobjede samo ako budemo na svom maksimumu. Imali smo težak posao na startu, a ne vjerujem da će ovaj posao protiv Kostarike biti išta lakši."

Gustavo Alfaro, izbornik Kostarike: "Kritizirali su me sa sam posložio defanzivnu momčad dok sam vodio Ekvador, ali pobijedio sam Urugvaj i Kolumbiju. Sada smo s U-23 reprezentacijom remizirali s Brazilom i zaustavili Viniciusa Juniora koji je najbolji igrač na svijetu. Morat ćemo biti sjajni i protiv Kolumbije koja je uz Brazil i Argentinu prvi favorit natjecanja."

Mjesto, vrijeme, sudac

Glendale, State Farm Stadium, 0:00

Sudac: Gustavo Tejera (Urugvaj)

Prošli dvoboj

Prije šest godina ovi protivnici su se sastali prošli put i to u prijateljskom susretu. Slavila je Kolumbija s 3:1, dva pogotka postigao je Cucho Hernandez, a jedan Carlos Bacca. Za Kostariku je zabio Kendall Waston.

Prognoza

Kolumbija je definitivno favorit u ovom susretu i očekuje pobjedu. Neće biti lako, ali tri boda bi trebala stići. test

FOTO: EPA/LESLIE PLAZA JOHNSON

Copa America 2024, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Kolumbija3:0Kostarika
Paragvaj1:4Brazil
1Kolumbija 25:1+46
2Brazil 24:1+34
3Kostarika 20:3-31
4Paragvaj 22:6-40

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Copa America 2024, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Kolumbija3:0Kostarika
Paragvaj1:4Brazil
1Kolumbija 25:1+46
2Brazil 24:1+34
3Kostarika 20:3-31
4Paragvaj 22:6-40

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!