Tenis

Wimbledon: Đoković će ipak nastupiti, težak ždrijeb za hrvatske tenisačice

Mario Borko • petak, 28.06.2024.
Wimbledon: Đoković će ipak nastupiti, težak ždrijeb za hrvatske tenisačice
Foto: EPA

Održan je ždrijeb najprestižnijeg Grand Slama na svijetu, Wimbledona. Petra Martić i Donna Vekić saznale su svoje protivnice u prvom kolu, a iako one djeluju prolazno daljnji je ždrijeb teško je mogao biti teži...

Spektakl na Wimbledonskoj travi ove godine kreće 1. srpnja. U petak je održan ždrijeb glavnog turnira u muškoj i ženskoj konkurenciji, a glavna je vijest da će sedmerostruki osvajač Novak Đoković ipak biti spreman i nastupiti u All England Clubu 19. put.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Đoković je bio upitan zbog operacije koljena kojoj je bio podvrgnut nakon četvrtog kola na Roland-Garrosu. Najdugovječniji broj jedan krenuo je u utrku s vremenom i na veliko iznenađenje mnogih bit će spreman za nastup u Londonu. Turnir će otvoriti protiv kvalifikanta Vita Koprive, a nalazi se u donjem dijelu ždrijeba u kojem je smješten i četvrti nositelj Alexandar Zverev.

U gornjem dijelu ždrijeba smješteni su prvi igrač svijeta Jannik Sinner i branitelj naslova Carlos Alcaraza. U tom dijelu ždrijeba nalazi se i jedini hrvatski predstavnik Borna Ćorić, a protivnik mu je brazilski kvalifikant Felipe Meligeni Alves. Uspije li preskočiti prvu prepreku Ćorić će u drugom kolu najvjerojatnije igrati protiv Francesa Tiafoea, a u trećem kolu put ga vodi na Alcaraza.

Ćorić je samo jednom u karijeri prošao prvo kolo Wimbledona, 2015. godine, a trenutno je tek 89. igrač svijeta. Dodajmo i to da Rafael Nadal neće nastupiti.

Ždrijeb je ispao takav da bi već u četvrtom kolu mogli vidjeti susretu Đokovića i Holgera Runea te Andreja Rubleva i Stefanosa Tsitsipasa. Peti nositelj Daniil Medvedev u četvrtom kolu bi mogao igrati protiv Grigora Dimitrova, a pobjednik tog dvoboja će u četvrtfinalu vjerojatno ići na Sinnera.

U ženskom dijelu ždrijeba hrvatske tenisačice nisu imale sreće. Petra Martić, koja je u Wimbledonu tri puta igrala četvrto kolo, na otvaranju će igrati protiv domaće predstavnice Francesce Jones koja je dobila pozivnicu za turnir. Splićanka je u tom meču favorit, ali u drugom kolu čekaju ju najteža moguća protivnica, prva igračica svijeta Iga Świątek.

Poljakinja nije nastupila na Touru nakon osvajanja Roland-Garrosa, a u Wimbledonu nikada nije otišla dalje od četvrtfinala u kojem je zaustavljena prošle godine. U njenom dijelu ždrijeba nalazi se četvrta nositeljica i osvajačica prije dvije godine, Elena Rybakina.

Donna Vekić nalazi se u donjem dijelu ždrijeba, a njoj će u prvom kolu protivnica biti Wang Xiyu, 62. tenisačica svijeta. Kineskinja nikada nije prošla prvo kolo Wimbledona i ne bi trebala predstavljati preveliki problem za Osječanku, ali će zato izazov u drugom kolu biti puno teži. Tamo bi joj protivnica trebala biti treća nositeljica Arijana Sabalenka.

Bjeloruskinja je dva puta igrala polufinale u All England Clubu, a u njenom dijelu ždrijeba smjestila se druga nositeljica Coco Gauff. Prošlogodišnja pobjednica Markéta Vondroušová postavljena je za šestu nositeljicu, a nalazi se u gornjem dijelu ždrijeba i u projiciranom četvrtfinalu trebala bi igrati protiv Iga Świątek. test

FOTO: EPA/Andy Rain

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!