Nogomet

VPS se pobjedom kod Intera želi vratiti na prvo mjesto

Mario Borko • petak, 28.06.2024.
VPS se pobjedom kod Intera želi vratiti na prvo mjesto

U finskoj je prvenstvo u punom jeku, a danas se od 17:00 sastaju Inter Turku i VPS. Gosti imaju jednak broj bodova kao i prve dvije ekipe, ali su zbog lošije gol razlike treći. Večeras bi se s tri boda ponovno sami odvojili na vrhu...

Europsko prvenstvo došlo je do nokaut faze, a petak je dan za odmor svih reprezentacija. Finska je svoj povijesni nastup imala prije tri godine, a sada je fokus finske nogometne javnosti na domaćem prvenstvu. Danas se od 17 sati sastaju Inter Turku i VPS.

Igraj na Inter Turku – VAASA PS na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

VPS, punog imena Vaasan Palloseura, bio je prvak finske u dva navrata. Od posljednjeg naslova prošlo je gotovo 80 godina, a prošle sezone on mu je izmakao za samo četiri boda. Vepsu će uskoro započeti svoj put u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, a do tada želi skupiti što više bodova u prvenstvu.

Trenutno je dijeli prvo mjesto s Helsinkijem i KuPS-om koji imaju jednak broj bodova, ali bolju gol razliku. HJK ima utakmicu više, tako da VPS sada ima odličnu priliku zasjesti sam na vrhu i odvojiti se od pratnje. Ipak, forma nije bajna. Nakon sjajnog početka, VPS je u posljednje tri utakmice remizirao, a u kupu je s 5:1 izgubio od SJK-a.

Inter Turku je prošlu sezonu završio kao šesti, a sada se nalazi na tek devetom mjestu. Razlog tome je katastrofalan ulazak u prvenstvo. Inter je pobijedio samo jednu od prve četiri utakmice, a onda je nakon prvog slavlja uslijedio niz od pet uzastopnih poraza. U posljednje vrijeme klub se stabilizirao, pobijedio je u četiri od šest utakmica, a zadnje slavlje ostvario je u kupu sa 6:1.

Inter je samo jednom bio prvak Finske (2008.), a zagriženi pratitelji hrvatskog nogometa sjetit će se da je finski klub bio protivnik Varteksu u Intertoto kupu 2005. godine.

Mjesto, vrijeme

Turku, Veritas Stadium, 17:00

Prošli dvoboj

VPS je u prvom ovosezonskom dvoboju slavio s 3:1, a Inter za pobjedu u međusobnom susretu ne zna već šest utakmica.

Prognoza

Inter je favorit, u nešto je boljoj formi, ali VPS bi mogao pokazati svoju kvalitetu i vratit se pobjedama. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Kdor ne skače, ni Sloven'c

    Piše: Petar Jenjić

    Kdor ne skače, ni Sloven'c

    Iza nas je još jedan dan na Europskom prvenstvu u kojima su završile još dvije skupine. Priča dana definitivno je Slovenija koja je prvi...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!