Rukomet

Rukometaši se pripremaju za Pariz, Lučin: 'Sretni smo kad smo zajedno i odmah nam ništa nije teško'

Sportnet, Mario Borko • petak, 28.06.2024.
Rukometaši se pripremaju za Pariz, Lučin: 'Sretni smo kad smo zajedno i odmah nam ništa nije teško'

Hrvatski rukometaši se u Prelogu pripremaju za Olimpijske igre, a treninzi su vremenski prilagođeni specifičnim terminima u kojima će Hrvatska igrati svoje utakmice u Parizu. Iz saveza javljaju da je među igračima odlična atmosfera, a momčadi se priključio još jedan igrač...

Hrvatska nogometna reprezentacija prerano je okončala svoj nastup na Europskom prvenstvu, košarkaška se tek trudi izboriti vizu za Pariz, a rukometna se u Prelogu punom parom priprema za olimpijski turnir koji započinje 27. srpnja protiv Japana.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iz Hrvatskog rukometnog saveza javljaju da je atmosfera u reprezentaciji sjajna, a specifičnost priprema je ta što je ustajanje već u 6:30. Treninzi startaju od 10:30, a traju između dva i dva i pol sata. Poslijepodne igrači imaju slobodno vrijeme za individualni trening ili zajedničko druženje. Dominiraju turniri u pikadu i stolnom tenisu, a razlog samo jednog treninga na dan je vrlo naporna sezona koju su igrači imali iza sebe.

Rano ustajanje prilagođeno je onom što rukometaše čeka na Olimpijskim igrama. Hrvatska dvije utakmice u skupini igra od 11 sati, dvije od 14, a jednu od 21. Jasan je motiv izbornika Dagura Sigurdssona koji želi igrače priviknuti na tako neobičan termin igranja.

Slika 1 od 1.

Momčadi se priključio i Ivano Pavlović, srednji vanjski koji nastupa za RK Izviđač, a bio je član reprezentacije na nekoliko prethodni okupljanja. 21-godišnjak će se tako boriti za ulazak među 17 igrača koliko ih izbornik može voditi u Pariz.

“Pripreme nisu lagane, pogotovo jer sve odrađujemo ujutro, ali zato popodne imamo puno više slobodnog vremena i vremena za odmor. Sezona je uvijek duga, imamo puno utakmica i obaveza, ali bilo je nešto vremena za odmor. Sretni smo što smo ovdje svi zajedno, što možemo raditi skupa i onda nam ništa nije problem. Moramo pohvaliti uvjete, imamo sve što je potrebno da se koncentriramo na rad i napredak,“ rekao je Tin Lučin.

Reprezentacija će 6. srpnja odraditi pripremnu utakmicu u Varaždinu protiv Egipta, a 17. srpnja u Francuskoj ima posljednju provjeru protiv domaćina. Utakmice u skupini igraju se u ritmu od svaka dva-tri dana, a protivnici su redom: Japan, Slovenija, Njemačka, Švedska i Španjolska.

Četiri najbolje plasirane reprezentacije ući će u borbu za medalju, a cilj mora biti jedno od prva dva mjesta kako bi se izbjeglo križanje s Francuskom ili Danskom već u četvrtfinalu.

Hrvatska je do sad osvojila dva olimpijska zlata (1996. i 2004.), a 2012. je dodala broncu. U Riju je zaustavljena u četvrtfinalu od Poljske, a prije tri godine u Tokiju nije nastupila. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!