Nogomet

Briljantan gol Paragvaja ostaje u sjeni visoke pobjede Brazila

Petar Jenjić • subota, 29.06.2024.
Briljantan gol Paragvaja ostaje u sjeni visoke pobjede Brazila
Foto: EPA

Sinoć su odigrane dvije utakmice drugog kola Copa Americe. U skupini B do prve pobjede stigao je Brazil, dok je Kolumbija slavila protiv Kostarike i potvrdila plasman u četvrtfinale...

Nakon pobjede protiv Paragvaja, reprezentacija Kolumbije slavila je i u drugom kolu Copa Americe te potvrdila plasman u četvrtfinale natjecanja.

Igraj na Copa Americu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sinoć je u Glendaleu došla do pobjede protiv Kostarike s 3:0 i ostavila je na jednom osvojenom bodu, protiv Brazila prije nekoliko dana.

Kolumbija je povela u 31. minuti iz kaznenog udarca kojeg je skrivio vratar Patrick Sequeira. Siguran izvođač penala bio je Luis Diaz koji je neobranjivo pogodio gornji lijevi kut.

U 59. minuti iz kornera je ubacio Jhon Arias, a loptu je glavom u mrežu skrenuo Davinson Sanchez. Tri minute kasnije pobjedu je potvrdio Jhon Cordoba nakon proigravanja Jamesa Rodrigueza.

Brazilu je trebala pobjeda protiv Paragvaja, Brazil je svoje isporučio. Slavio je rezultatom 4:1 i došao do četiri boda u skupini, dok je Paragvaj ostao posljednji bez bodova.

U 31. minuti jako loše penal je izveo Lucas Paqueta koji je pucao kraj gola. Ipak, četiri minute kasnije zaista briljantna akcija Brazilaca, Paqueta je bio asistent, a Vinicius Junior strijelac.

U 43. minuti udarac Rodryga obranio je paragvajski vratar, ali uz malo sreće lopta se odbila do Savia koji je iz blizine skrenuo u gol. U sudačkoj nadoknadi uporni Brazilci stigli su do novog pogotka, još jednom je zabio Vinicius Junior.

Odmah na otvaranju drugog poluvremena Paragvaj je smanjio na čudesan način. Omar Alderete primirio je loptu prsima i onda iz poluvoleja s 20 metara pogodio sami kut brazilskog gola.

Paqueta je imao šansu za iskupljenje s bijele točke u 65. minuti, ovoga puta bio je precizan i potvrdio je pobjedu Selecaa.

Brazil će protiv Kolumbije u posljednjem kolu igrati za prvo mjesto. test

Copa America, 2. kolo:
Kolumbija - Kostarika 3:0
Paragvaj - Brazil 1:4

FOTO: EPA/LESLIE PLAZA JOHNSON

Copa America 2024, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Kolumbija3:0Kostarika
Paragvaj1:4Brazil
1Kolumbija 25:1+46
2Brazil 24:1+34
3Kostarika 20:3-31
4Paragvaj 22:6-40

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Copa America 2024, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Kolumbija3:0Kostarika
Paragvaj1:4Brazil
1Kolumbija 25:1+46
2Brazil 24:1+34
3Kostarika 20:3-31
4Paragvaj 22:6-40

Izdvojeno

  • I to je nogomet

    Piše: Branimir Korać

    I to je nogomet

    Bijes i razočaranje izmjenjivali su se nakon pogotka Zaccagnija koji je Hrvatsku vjerojatno ostavio bez osmine finala Europskog prvenstva...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!