Nogomet

Borba za prolazak skupine, Kanada brani drugo mjesto

Petar Jenjić • subota, 29.06.2024.
Borba za prolazak skupine, Kanada brani drugo mjesto
Foto: EPA

Večeras je na rasporedu i druga utakmica trećeg kola skupine A Copa Americe. Snage će odmjeriti Kanada i Čile, dvije reprezentacije koje se bore za prolazak skupine, dok Peru čeka svoju šansu protiv Argentine...

Osim dvoboja Argentine i Perua, u noći sa subote na nedjelju, u 2 sata ujutro po hrvatskom vremenu, igra se i utakmica između Kanade i Čilea u istoj skupini Copa Americe. Prvi sudac dvoboja je Wilmar Roldan iz Kolumbije.

Igraj na Kanada - Čile na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kanada je debitant na novom natjecanju koje nije otvorila na najbolji mogući način. Dobro se držala u prvom poluvremenu protiv Argentine, ali branitelj naslova u nastavku je postigao dva pogotka i riješio pitanje pobjednika. U drugom kolu Kanađani su igrali protiv Perua te stigli i do svoje premijerne pobjede na turniru.

Težak protivnik i visoke vrućine jako su otežavale Kanađanima kojima se sudbina osmjehnula u 59. minuti kada je Miguel Araujo zaradio izravan crveni karton. Iskoristila je to Kanada i pogotkom Jonathana Davida iz 74. minute došla do sva tri boda i na korak od prolaska u četvrtfinale ovog natjecanja.

Ovom pobjedom upisali su prvo slavlje protiv jedne južnoameričke reprezentacije još od finala Gold Cupa 2000. godine protiv Kolumbije. Zanimljivo, protiv Čilea još nikada u povijesti nisu igrali.

Večerašnjom pobjedom sigurno prolaze dalje, ali vrlo vjerojatno i remijem, s obzirom na to da je teško očekivati pobjedu Perua protiv Argentine. Podsjetimo, na Copa Americi prvo se gleda gol razlika. Kanada ima tri boda i gol razliku (1:2), dok Čile i Peru imaju po jedan bod i gol razliku 0:1.

S druge strane, Čileanci su svoj nastup na Copa Americi otvorili remijem bez golova protiv Perua, nakon čega su dugo odolijevali Argentini, ali su posustali u 88. minuti i primili pogodak vrijedan poraza. La Roja ima bogatu povijest na Copa Americi, dva puta je osvajala, još četiri puta igrala u finalu te pet puta završila na trećem mjestu.

U slučaju pobjede, Kanada će postati četvrta reprezentacija koja je kao debitant upisala dvije pobjede na turniru. Isto tako, Čile samo jednom nije zabio barem jedan pogodak na cijeloj Copa Americi, bilo je to još davne 1917. godine i nada se da se to neće ponoviti.

Osim Lionela Scalonija koji neće večeras voditi Argentinu, to neće moći ni čileanski izbornik Ricardo Gareca koji je isto tako suspendiran na jednu utakmicu jer je njegova momčad kasnila s povratkom na teren iz svlačionice uoči drugog poluvremena.

Što su rekli

Jesse Marsch, izbornik Kanade: "Za nas će ovo biti veliki izazov, znam da je pobjeda i dalje najvažnija stvar. Tri boda nam sigurno nose četvrtfinale. Moramo biti vrlo pametni od početka i ne ostavljati previše prostora čileanskim igračima koji su jako dobro i inteligentni. Ako gledate Čile i njegove rezultate na ovom turniru, to je jedna od najboljih reprezentacija zadnjih 15 do 20 godina."

Mjesto, vrijeme, suci

InterCo Stadium, Florida, 02:00 po hrvatskom vremenu

Sudac: Wilmar Roldan (Kolumbija)

Nedostaju

Kanada: (-)

Čile: Valdes (pod upitnikom)

Zadnji susret

Ovo će im biti prva međusobna utakmica.

Prognoza

Čile je večeras u ulozi blagog favorita. Za razliku od prethodnih utakmica u ovoj skupini, ovdje se nadamo većem broju golova. test

FOTO: EPA/WILLIAM PURNELL

Copa America 2024, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Argentina2:0Peru
Kanada0:0Čile
1Argentina 35:0+59
2Kanada 31:2-14
3Čile 30:1-12
4Peru 30:3-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Copa America 2024, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Argentina2:0Peru
Kanada0:0Čile
1Argentina 35:0+59
2Kanada 31:2-14
3Čile 30:1-12
4Peru 30:3-31

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!