Tenis

Donna Vekić deveti put u karijeri izgubila finale na WTA Touru

Mario Borko • subota, 29.06.2024.
Donna Vekić deveti put u karijeri izgubila finale na WTA Touru
Foto: EPA

Najbolja hrvatska tenisačica nije uspjela osvojiti svoj peti WTA naslov u karijeri. U finalu Bad Homburga bolja je od nje bila 47. igračica svijeta Diana Shnaider. 20-godišnja Ruskinja slavila je u tri seta i osvojila svoj drugi naslov u karijeri...

Nakon točno godinu dana, Donna Vekić ponovno je izborila finale na WTA Touru. 13. puta u karijeri Osječanka je došla do posljednje stepenice, ali u Bad Homburgu nije uspjela osvojiti peti naslov u karijeri. Sa 6:3, 2:6, 6:3 pobijedila ju je 47. igračica svijeta Diana Shnaider.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ruskinja je bila prva na servisu u meču, a kod vodstva 2:1 došla je do prve break prilike. Vekić je spasila prvu, ali drugu je Shnaider iskoristila i ostvarila prednost koja se u konačnici pokazala ključnom za osvajanje seta. Osječanka je dva puta na servisu protivnice jako pritisnula, stvorila je devet break prilika, spasila tri set lopte, ali set je sa 6:3, ipak na kraju pripao Shnaider.

U drugom je najbolja hrvatska tenisačica uspjela kapitalizirati bolju igru. Dva puta je oduzela servis protivnici i sa 6:2 se, za nešto više od 30 minuta igre, vratila u rezultatski egal.

U odlučujućem setu Shnaider je jednostavno bila bolja. Vekić je uspjela vratiti prvi izgubljeni servis kod rezultata 2:1, ali Ruskinja je još dva puta napravila break i sa 6:3, 2:6, 6:3 osvojiti svoj drugi naslov u karijeri.

Bio je to prvi ogled ovih dviju tenisačica. Shnaider je prvi naslov na WTA Touru osvojila u veljači na Tajlandu, a sada je u trećem finalu, stigla do druge titule.

Vekić svoje najbolje rezultate uvijek postiže na travnatoj podlozi. Potvrdila je to i u Njemačkoj, ali umjesto pete titule, stigao je čak deveti poraz u finalima. Ovo je bilo njeno peto finale na travi i četvrti poraz.

Život ide dalje, pa tako Donna, koja će se ovim rezultatom vratiti u 40 najboljih na svijetu, već u ponedjeljak igra prvo kolo Wimbledona. Protivnica će joj biti Kineskinja Wang Xiyu protiv koje će 28-godišnja Hrvatica biti veliki favorit. test

Bad Homburg, finale:
Diana Shnaider (Rusija) – Donna Vekić (Hrvatska) 6:3, 2:6, 6:3

FOTO: EPA/ISABEL INFANTES

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!