Automoto

Nakon pobjede u sprintu, Verstappen i u nedjelju kreće s čelne pozicije

HINA, Mario Borko • subota, 29.06.2024.
Nakon pobjede u sprintu, Verstappen i u nedjelju kreće s čelne pozicije
Foto: EPA

Nakon pobjede u sprintu, Max Verstappen osvojio je i pole position za nedjeljnu Veliku nagradu Austrije. Iza njega su se smjestili jedan McLaren i jedan Mercedes...

Nakon tri utrke na kojima nije kretao s čelne pozicije, aktualni svjetski prvak Max Verstappen ponovno je osvojio pole position i u nedjeljnu Veliku nagradu Austrije kreće s prvog mjesta. Nizozemcu je ovo jubilarna, 40. pobjeda u kvalifikacijama i peta na stazi u Austriji.

Igraj na Formulu 1 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Verstappen je slavio ispred Britanca Landa Norrisa iz McLarena i Georgea Russella iz Mercedesa. McLarenov Oscar Piastri premašio ograničenja staze i degradiran je s trećeg na sedmo mjesto, dok će Ferrarijev Carlos Sainz startati četvrti.

Treći startni red čine budući suvozači, Lewis Hamilton u Mercedesu i Charles Leclerc u Ferrariju. Sergio Perez startat će osmi, a dvostruki prvak Fernando Alonso tek 15.

Inače, prva kvalifikacijska dionica također je pokazala koliko utrkivanje u Formuli 1 može biti izjednačeno. Čak 20 bolida bilo je natiskano unutar osam desetinki sekunde.

U poretku Svjetskog kupa Verstappen je povećao svoju prednost pred Britancem Norrisom na 71 bod.

Utrka za VN Austrije na rasporedu je u nedjelju od 15 sati. Verstappen brani pobjedu od prošle godine kad je slavio ispred Leclerca i Pereza. test

FOTO: EPA/MARTIN DIVISEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoFormula 1

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!