Nogomet

Slovaci sanjaju iznenađenje, Engleska je pokazala da nije nedodirljiva

Mihaela Bradovski • nedjelja, 30.06.2024.
Slovaci sanjaju iznenađenje, Engleska je pokazala da nije nedodirljiva
Foto: EPA

Slovačka i Engleska sastaju se u prvom današnjem dvoboju osmine finala Europskog prvenstva. Englezi su papirnati favoriti, ali malo toga su pokazali na ovom turniru...

Engleska nogometna reprezentacija prošla je u osminu finala Europskog prvenstva s prve pozicije u svojoj skupini, ali ne može se pohvaliti sjajnim nastupima. Dapače, igrala je dosta sterilno, teško je ulazila u prilike, nimalo nije bila uvjerljiva i sada želi i mora popraviti dojam u nokaut fazi.

Igraj na Engleska - Slovačka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Srbija, Danska i Slovenija dobro su se nosile s Engleskom. Upisala je samo jednu pobjedu i to protiv Srbije s tijesnih 1:0 dok je s Dancima remizirala 1:1, a sa Slovenijom bez pogodaka.

Nakon svih tih susreta otočki mediji upozoravali su kako Engleska ne izgleda dobro i da ne igra u skladu s mogućnostima,l a sada ulazi u fazu natjecanja u kojoj će svaki kiks možda biti koban.

U osmini finala protivnik je Slovačka koja je taktički vrlo disciplinirana, čvrsta reprezentacija s kojom nije jednostavno igrati. Slovenija je pokazala kako Engleska s takvim protivnicima ima dosta problema pa se ne očekuje niti danas jednostavan posao.

Slovaci su bili smješteni u onoj ludoj skupini u kojoj su sve četiri reprezentacije imale po četiri boda, a na kraju je odlučivala gol razlika. U tom izračunu Slovaci su završili na trećem mjestu u skupini, ali su vlasnici najvećeg skalpa, svladali su Belgiju na startu.

Ako budu imali upola sreće protiv Engleske kao što su imali protiv Belgije, Southgate i njegovi igrači bit će u problemima. Ionako Engleska teško stvara prilike i ne koristi svoj pun potencijal, morat će zaigrati puno bolje ili bi u protivnom mogla doživjeti fijasko.

Što su rekli

Gareth Southgate, engleski izbornik: "Momčad nikada nije loša kao što neki misle, niti dobra kao što neki misle. Blizu smo onog gdje želimo biti i moramo biti oprezni da ne odbacimo sve ono dobro što smo radili i ne izgubimo samopouzdanje. Imamo i na klupi igrače koji su radili razliku svojim ulaskom. Znam da su spremni, možda ćemo trebati pet ili šest izmjena, moraju biti pravi."

Francesco Calzona, slovački izbornik: "Kada Engleska odigra sjajno kao momčad, onda je gotovo nepobjediva. Morat ćemo biti oprezni, to je jedna od najboljih reprezentacija svijeta i fizički i tehnički. Neki vrhunski igrači nisu uspjeli ući u reprezentaciju jer imaju takvu širinu, no probat ćemo iskoristiti neke njihove slabije strane. Moramo biti svjesni da nas mogu kazniti u svakom trenutku."

Mjesto, vrijeme, sudac

Gelsenkirchen, AufSchalke, 18:00

Sudac: Umut Meler (Turska)

Nedostaju

Engleska: -

Slovačka: -

Prošli dvoboj

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, Engleska i Slovačka sastale su se dva puta. U Trnavi su Englezi slavili 1:0 golom Lallane u 95. minuti uz udarce na gol 19:0. Na Wembleyju je bilo 2:1, Slovačka je povela golom Lobotke, a za preokret su zabili Dier i Rashford.

Prognoza

Engleska je na papiru favorit, ali morat će to potvrditi i na terenu. Ipak, ima dovoljno kvalitete da i uz kontroliraniji nastup prođe u četvrtfinale. test

FOTO: EPA/MOHAMMED BADRA

EP 2024., nokaut faza

osmina finala

Švicarska2:0Italija
Njemačka2:0Danska
Engleska2:1 *Slovačka
Španjolska4:1Gruzija
Francuska1:0Belgija
Portugal3:0 **Slovenija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024., nokaut faza

osmina finala

Švicarska2:0Italija
Njemačka2:0Danska
Engleska2:1 *Slovačka
Španjolska4:1Gruzija
Francuska1:0Belgija
Portugal3:0 **Slovenija

Izdvojeno

  • Kdor ne skače, ni Sloven'c

    Piše: Petar Jenjić

    Kdor ne skače, ni Sloven'c

    Iza nas je još jedan dan na Europskom prvenstvu u kojima su završile još dvije skupine. Priča dana definitivno je Slovenija koja je prvi...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!