Ostali sportovi

Ragbi 7: Hrvatska nije izborila ostanak u elitnom razredu

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 30.06.2024.
Ragbi 7: Hrvatska nije izborila ostanak u elitnom razredu

Hrvatska reprezentacija u ragbiju 7 nije uspjela izboriti ostanak u elitnoj Championship diviziji Europskog prvenstva. Na drugom turniru završili su posljednji...

Hrvatski ragbijaši nisu uspjeli izboriti ostanak u elitnoj Championship diviziji Europskog prvenstva ragbija 7.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon što su na prvom turniru u Makarskoj osvojili 11. mjesto, na drugom u Hamburgu bili su posljednji, 12., te napuštaju društvo najboljih i, uz Ukrajinu, vraćaju se u Trophy diviziju.

U borbi s profesionalcima iz najjačih ragbijaških nacija mlada hrvatska momčad, bez ijednog igrača koji zarađuje od ragbija, na dva je turnira stekla veliko iskustvo, na trenutke pružila i dobar otpor.

Dva puta je izgubila od Irske, te od Gruzije, Njemačke, Litve, Portugala, Belgije i Velike Britanije, dok je u utakmicama za 11. mjesto u Makarskoj svladala Ukrajinu, a u Hamburgu je izgubila od Ukrajinaca, 38:0.

"Boli, teško je, trudili smo se, ali uz svega osam, devet zdravih igrača, uz četvoricu koju smo zbog ozljeda izgubili prije turnira, naprosto nismo bili dovoljno dobri. Nemamo veliku bazu igrača", kazao je izbornik Anthony Poša.

"Kao što sam rekao momcima, sad smo učili i borili se protiv najboljih, iduće godine idemo biti najbolji u Trophy diviziji i vratiti se među elitu", dodao je.

U finalu drugog turnira Irska je pobijedila Francusku 19:14, a u susretu za treće mjesto Portugal je bio bolji od Njemačke sa 14:12.

Zbrojem bodova s dva turnira europski je prvak postala Francuska, srebrna je Irska, brončana Njemačka. Iz Championship divizije ispali su Ukrajina i Hrvatska. test

Foto: Berislav Rožman/HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!