Tenis

Ćorić daleko od prave forme kreće protiv brazilskog kvalifikanta

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 01.07.2024.
Ćorić daleko od prave forme kreće protiv brazilskog kvalifikanta
Foto: EPA

Danas su na rasporedu susreti prvog kola Wimbledona, a u akciji će biti i Borna Ćorić. Hrvatski tenisač za prvog protivnika ima Brazilca Felipea Meligenija...

Već duže vrijeme Borna Ćorić je bez pravih rezultata, upisao je i veliki pad na ATP ljestvici gdje je došao do 89. mjesta, a formu je pokušao podići nastupajući na Challengerima, ali niti tamo rezultati nisu bili zadovoljavajući.

Igraj na Ćorić - Meligeni na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ove godine nije nastupao na travnatim turnirima uoči Wimbledona već se odlučio samo za nastup na ekshibiciji na kojoj je svladao Diega Schwartzmana sa 7:6, 6:2 te je izgubio od Felixa Auger-Aliassimea sa 6:2, 5:7, 10:2.

U Wimbledon dolazi s puno nepoznanica, a ono što mu je dodatni problem je to što je u Londonu dosad upisao samo jednu pobjedu. Bilo je to u prvom nastupu u glavnom ždrijebu 2015. godine kada je krenuo pobjedom protiv Serhija Stahovskog u pet setova da bi odmah zatim u pet setova izgubio od Andreasa Seppija.

Prošle godine je prvi put nastupio na Wimbledonu nakon 2018. godine i odmah je upisao poraz od Argentinca Guida Pelle u pet setova.

Meligeni Alves svoj teniski put gradi uglavnom na Challengerima, ove godine je ostvario najbolji ranking karijere došavši do 128. mjesta, a u Wimbledonu je prvi put prošao u glavni ždrijeb.

U kvalifikacijama je bio bolji od Ilje Marčenka i Jorisa de Loorea u dva seta te u pet setova od Maximea Cressyja.

Mjesto, vrijeme

London, teren broj 7, 12:00

Prošli dvoboji

Ovo će biti drugi međusobni dvoboj Ćorića i Meligenija. U prvom njihovom dvoboju ove godine na startu Challengera u Belgiji, Ćorić je bio bolji sa 7:5, 5:7, 6:2.

Prognoza

Težak meč, Borna je favorit po rankingu, ali Meligeni ima iza sebe tri meča u kvalifikacijama, Bornina forma nije najbolja i osim ekshibicije, nije nastupao ove godine na travi. test

FOTO: EPA/Jorge Reyes

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!