Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice poražene na startu EP U-18 u Rumunjskoj

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 01.07.2024.
Hrvatske odbojkašice poražene na startu EP U-18 u Rumunjskoj

Hrvatska ženska U-18 reprezentacija na otvaranju Europskog prvenstva, u prvoj skupini koja se igra u rumunjskom Blaju, poražena je od Italije rezultatom 3:2 (25:22, 23:25, 26:28, 25:20, 15:10) nakon 134 minute igre.

Utakmicu su obilježili poeni u serijama, na obje strane, što i ne čudi kod tog uzrasta. Hrvatska je selekcija lošije otvorila utakmicu, Talijanke su serijom 6:0 otišle na 20:14, pa iako su se hrvatske odbojkašice vratile na 22:20 set je pripao Talijankama. Nakon što su probile led tim setom, sljedeća su dva uz puno bolju igru otišla na hrvatsku stranu. Treći na razliku, a tu su imale sjajan period u kojem su kombinirano imale seriju 8:1. Nažalost, u četvrtom setu Talijanke su u dva navrata serijama 7:0 daleko odmakle, imale i 23:13, da bi u petom, nakon 10:10 s pet poena u nizu upisale pobjedu.

Igraj na odbojkaške na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Izbornica hrvatske U-18 reprezentacije Svetlana Ilić nakon meča je konstatirala: "Teško je odmah nekoliko minuta nakon utakmice imati nekakav analitički odgovor na utakmicu, ali ono što sam ja vidjela je da se nismo uspjele oteti dojmu nakon nedaća koje su nas pratile, kada su se lomile teške situacije. Možda smo u tim poenima malo pokleknuli i nismo uspjeli na pravi način reagirati. Ono što me veseli je da smo uspjeli napraviti dobar ritam borbe, da izađemo na teren i damo svoj maksimum. Mislim da smo u tome uspjeli. Ponosna sam na djevojke, jer su od početka do kraja, pa i kada im je baš bilo teško, naročito u prvom setu, bile borbene. Loše smo otvorili utakmicu, ali ono što je najvažnije, u nekim statističkim brojkama smo mi bili puno bolji nego Italija, i tu ostaje žal što to nismo uspjeli materijalizirati. Mislim da je sve otvoreno, imamo još šest utakmica i sigurna sam da ove djevojke još mogu puno pokazati."

Hrvatska je u konačnici statistički bila bolja u bloku (13:7), te manje griješila (37:47), dok su Talijanke napravile 58, a Hrvatska 37 poena u napadu, uz njihovih 12 aseva prema hrvatskih 8. Prijem servisa također na strani pobjednica, 38:30%.

Maša Mlinar i Lana Francetić s po deset poena bile su najučinkovitije u hrvatskim redovima, Franka Golemac devet, Iva Lucija Čaušević i Klara Vasilj dodale su sedam, Klara uz tri asa, a Iva uz četiri bloka, Anamarija Čižmar napravila je šest, Ana Prkačin pet, Iva Ucović tri i Ira Morić jedan poen. Ludovica Tosini s 22 poena (tri asa) bila je najučinkovitija igračica na utakmici.

Sljedeći susret hrvatske odbojkašice igraju u utorak u 18.00 sati protiv Slovenije. test

FOTO: CEV

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!