Nogomet

Bellingham pod istragom zbog geste nakon susreta sa Slovačkom

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 01.07.2024.
Bellingham pod istragom zbog geste nakon susreta sa Slovačkom
Foto: EPA

Uefa će istražiti gestu koju je engleski reprezentativac Jude Bellingham napravio nakon što je duboko u sučevom dodatku postigao izjednačujući pogodak u dvoboju osmine finala protiv Slovačke, u kojem su Englezi golom Harryja Kanea u produžetku slavili sa 2:1 i plasirali se u četvrtfinale nogometnog Eura.

U nedjeljnoj utakmici koja je odigrana na stadionu Schalkea u Gelsenkirchenu, Bellingham je efektnim "škaricama" preko glave postigao pogodak za 1:1 u petoj minuti dodatka i tako omogućio engleskoj reprezentaciji da u produžetku spriječi najveću senzaciju na Euru u Njemačkoj.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon postignutog pogotka 21-godišnji igrač Real Madrida je napravio gestu okrenut prema slovačkoj klupi s pričuvnim igračima.

"Istražitelj Uefinog etičkog i disciplinskog tijela će provesti disciplinsku istragu o mogućem kršenju osnovnih pravila ponašanja, što ga je počinio igrač engleske nogometne reprezentacije Jude Bellingham, a koje se navodno dogodilo tijekom utakmice. Informacije o ovom slučaju bit će dostupne u dogledno vrijeme", priopćili su iz Uefe.

O ovom se slučaju oglasio i sam Bellingham već u večeri nakon dvoboja, objavom na društvenoj platformi X:

"Interna šaljiva gesta prema bliskim prijateljima koji su bili na utakmici. Nemam ništa osim poštovanja prema tome kako je slovačka momčad odigrala večeras." test

FOTO: EPA/GEORGI LICOVSKI

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!