Nogomet

Austrijanci su pravo osvježenje, Turska vidi svoju priliku

Branimir Korać • utorak, 02.07.2024.
Austrijanci su pravo osvježenje, Turska vidi svoju priliku
Foto: EPA

Posljednjeg sudionika četvrtfinala Europskog prvenstva dat će dvoboj između Austrije i Turske. I jedni i drugi pokazali su dosta toga dobroga u dosadašnjem dijelu turnira...

Čast da zaključe osminu finala i odigraju posljednju utakmicu u ovoj fazi natjecanja, pripast će Austriji i Turskoj. Odlični Austrijanci osvojili su prvo mjesto u vrlo jakoj skupini i puni su samopouzdanja.

Igraj na Austrija - Turska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ostavili su iza sebe Francusku, Nizozemsku i Poljsku, pritom su svladali Poljake i Nizozemce dok su jedini poraz upisali od Francuske. Međutim i taj susret mogao je drugačije završiti, jedini pogodak koji je pao, bio je u biti vrlo nes(p)retan autogol Maximiliana Wöbera.

No pokazali su Austrijanci kako mogu igrati, brzo, okomito i konkretno, jako dobro slijede filozofiju Ralfa Rangnicka i u svakom trenutku vrebaju na priliku za preuzimanje posjeda i kako zaprijetiti protivniku.

Posljednjih godina Austrijanci su značajno napredovali, izgledaju sve bolje i nitko ih više ne gleda svisoka i ne podcjenjuje. Ovo Prvenstvo pokazuje da je to tako s razlogom.

No i Turska ima svojih aduta, također može i zna zaprijetiti, a u svom kadru ima igrače koji su veliki potencijali i kvalitetni. Međutim danas će biti hendikepirana, zbog kartona će biti bez svog ključnog igrača Hakana Calhanoglua.

Turci će pokušati doći do pobjede, ali morat će smanjiti broj pogrešaka na koje nisu imuni i imali su ih već podosta tijekom turnira.

Što su rekli

Vincenzo Montella, izbornik Turske: "Austrija igra vrlo intenzivno, dosta agresivno i fizički je vrlo snažna. To je momčad koja je fizički superiorna ostalim protivnicima. Imamo dva važna izostanka, ali nadoknadit ćemo ih na neki način. Već smo bili u teškim trenucima na terenu i van njega i dat ćemo sve od sebe."

Ralf Rangnick, izbornik Austrije: "Gledali smo njihovu utakmicu protiv Češke kada smo već pretpostavljali da će biti naš sljedeći protivnik. Češka je u nekim fazama igrala jako dobro i bila je vrlo čvrsta. Isključenje je usmjerilo utakmicu na tursku stranu i nisam siguran da bi se tako rasplelo da se igralo 11 na 11."

Mjesto, vrijeme, sudac

Leipzig, Leipzig Stadium, 21:00

Sudac: Artur Soares Dias (Portugal)

Nedostaju

Austrija: Trauner (ozljeda), Wimmer (kartoni)

Turska: Akaydin, Calhanoglu (kartoni)

Prošli dvoboj

Ove godine Austrija i Turska sastale su se u prijateljskom dvoboju u Beču, a Austrija je slavila s čak 6:1. Hat-trick je postigao Michael Gregoritsch.

Prognoza

Austrija je pokazala više i sigurno je blagi favorit u ovom susretu, no Turska kvalitetom nije daleko od nje. test

FOTO: EPA/ROBERT GHEMENT

EP 2024., nokaut faza

osmina finala

Švicarska2:0Italija
Njemačka2:0Danska
Engleska2:1 *Slovačka
Španjolska4:1Gruzija
Francuska1:0Belgija
Portugal3:0 **Slovenija
Rumunjska0:3Nizozemska
Austrija1:2Turska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024., nokaut faza

osmina finala

Švicarska2:0Italija
Njemačka2:0Danska
Engleska2:1 *Slovačka
Španjolska4:1Gruzija
Francuska1:0Belgija
Portugal3:0 **Slovenija
Rumunjska0:3Nizozemska
Austrija1:2Turska

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!