Nogomet

Brazil i Kolumbija u izravnoj borbi za prvo mjesto uoči četvrtfinala Copa Americe

Branimir Korać • utorak, 02.07.2024.
Brazil i Kolumbija u izravnoj borbi za prvo mjesto uoči četvrtfinala Copa Americe
Foto: EPA

Preostalo je još posljednje kolo u skupini D Copa Americe nakon čega ćemo saznati sve parove četvrtfinala. U izravnom dvoboju za prvo mjesto u skupini su Kolumbija i Brazil...

Kolumbija je već osigurala nastup u četvrtfinalu Copa Americe, a Braziul će to učiniti 99 posto večeras. Vrlo su male šanse da Brazil padne na treće mjesto, morao bi uvjerljivo izgubiti od Kolumbije, a Kostarika, koja nije postigla nijedan gol u prva dva kola, morala bi uvjerljivo svladati Paragvaj.

Igraj na Brazil - Kolumbija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ne igraju Brazilci samo za mjesto u četvrtfinalu, nego im je vrlo važno i završiti na prvom mjestu. Razlog je jednostavan i bez previše filozofiranja, Brazil želi prvo mjesto, kao i Kolumbija, zbog lakšeg protivnika u četvrtfinalu.

S obzirom na ispadanje SAD-a, prvoplasirani iz ove skupine neće imati tešku bitku s domaćinom već će igrati neočekivano protiv reprezentacije Paname koja je ipšak lakšpi protivnik. S druge strane drugo mjesto u skupini donosi dosta više problema s obzirom da u četvrtfinalu čeka Urugvaj.

Naravno da bi i jedni i drugi bez imalo razmišljanja izabrali radije Panamu nego Urugvaj stoga je iz te perspektive ovo dosta važan susret.

Kolumbija je dosadašnji dio natjecanja u skupini odradila savršeno. Upisala je dvije pobjede, slavila je s 2:1 protiv Paragvaja te s 3:0 protiv Kostarike i sa stopostotnim učinkom je na vrhu.

S druge strane Brazil je odmah u startu kiksao jer nije pronašao ključ za obranu Kostarike. Tu je odigrao samo 0:0 protiv Kostarike i morao se vaditi protiv Paragvaja kojeg je svladao s 4:1.

Što su rekli

Dorival Junior, izbornik Brazila: "Mislim da je ovo jedna od najboljih generacija kolumbijskog nogometa, tu je niz igrača s najviše razine, a mnogi igraju u našim velikim klubovima. Nemam nikakvu dvojbu da će biti teška i natjecateljski neugodna utakmica. Bit će prilika, u to ne sumnjam, ali ne očekujem potpuno otvorenu utakmicu."

Mjesto, vrijeme, sudac

Santa Clara, Levi's Stadium, 3:00

Sudac: Jesus Valenzuela (Venezuela)

Nedostaju

Brazil: -

Kolumbija: Jhon Lucemi (ozljeda)

Prošli dvoboj

Prošle godine u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Kolumbija je slavila s 2:1 golovima Luisa Diaza dok je Gabriel Martinelli bio jedini strijelac za Brazil.

Prognoza

Brazil ulazi u ovu utakmicu u statusu favorita i očekuje se njegova pobjeda. test

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

Copa America 2024, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Brazil1:1Kolumbija
Kostarika2:1Paragvaj
1Kolumbija 36:2+47
2Brazil 35:2+35
3Kostarika 32:4-24
4Paragvaj 33:8-50

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Copa America 2024, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Brazil1:1Kolumbija
Kostarika2:1Paragvaj
1Kolumbija 36:2+47
2Brazil 35:2+35
3Kostarika 32:4-24
4Paragvaj 33:8-50

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!