Nogomet

Kostarika traži pobjedu kao tračak nade za prolazak skupine

Petar Jenjić • utorak, 02.07.2024.
Kostarika traži pobjedu kao tračak nade za prolazak skupine
Foto: EPA

Kostarika i Paragvaj večeras će igrati utakmicu trećeg kola Copa Americe. I dok je Paragvaj matematički već ispao s turnira, Kostarika ima određene šanse, ali više se stvari treba poklopiti...

Večeras su na rasporedu dvije utakmice trećeg kola skupine D Copa Americe u kojoj vrlo vjerojatno nećemo vidjeti preveliku dramu oko prolaska grupe, ali nikad ne recite nikad. Kostarika i Paragvaj odmjerit će se snage na Q2 stadionu u Austinu, a njihov će dvoboj, od 3 ujutro po hrvatskom vremenu, suditi Argentinac Yael Perez.

Igraj na Kostarika - Paragvaj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kostarika je dobro otvorila turnir i odigrala bez golova protiv Brazila. Bod protiv Selecaa uvijek je dobro došao, iako je njihovom protivniku bio i poništen jedan pogodak. Međutim, u drugom kolu uslijedila je utakmica protiv Kolumbije koja je odigrala odlično, opravdala status favorita i upisala pobjedu od 3:0.

Redom su zabijali Luis Diaz, Davinson Sanchez i Jhon Cordoba za maksimalan učinak Kolumbijaca koji u posljednjem kolu igraju protiv Brazila bez prevelike drame, s obzirom na to da su osigurali plasman u sljedeću rundu natjecanja. Brazilcima za potvrdu prolaska treba jedan bod, ali sigurno će ići na sva tri i prvu poziciju.

To znači da Kostarikancima večeras treba pobjeda protiv Paragvaja i poraz Brazila, ali s obzirom na gol razliku od minus tri, teško je za očekivati neki veliki preokret. Njihov današnji protivnik već se nakon drugog kola i službeno oprostio od sljedeće faze i danas će odraditi dvoboj za prestiž.

U prvom kolu izgubila je 2:1 protiv Kolumbije, dok ga je u drugom 4:1 svladao Brazil, a nije im odmogao ni izravan crveni karton za Andresa Cubasa u 81. minuti, iako je tada Selecao imao lijepu prednost. Paragvajci će tako ispasti u skupini Copa Americe po prvi puta od 2016. godine kada se natjecanje isto igralo na američkom tlu.

U kadru Kostarike neće biti Manfreda Ugaldea zbog žutih kartona, dok će Paragvaj igrati bez već spomenutog Andresa Cubasa koji je zaradio već ranije spomenuti crveni karton u prošlom kolu i prisiljen je odraditi suspenziju. Ostali igrači trebali bi biti na raspolaganju obojici trenera.

Što su rekli

Gustavo Alfaro, izbornik Kostarike: "Nismo uspjeli zabiti, nisu nam dopustili i to nam je jako manjkalo. Jedna je stvar kad vas protivnik čeka, a druga kada vas pritišće. Moramo pronaći način kako bismo isporučili nogomet koji nam je nedostajao do sada na turniru."

Daniel Garnero, izbornik Paragvaja: "Uzimamo u obzir protivnika, ali danas smo usredotočeni na ono što mi moramo raditi. Sutra ćemo dati sve što imamo. Nažalost, turnir nije bio takav kakav smo željeli da bude, ali odigrat će na najbolji mogući način. Igramo protiv teškog protivnika koji ne oprašta greške, moramo biti precizniji. Ne vidim drugačiji način."

Mjesto, vrijeme, suci

Q2 Stadium, Austin, 03:00 po hrvatskom vremenu

Sudac: Yael Perez (Argentina)

Nedostaju

Kostarika: Ugalde (žuti kartoni)

Panama: Cubas (crveni karton)

Zadnji susret

Zadnji put su međusobno igrali još 2016. godine na Copa Americi, a tada je dvoboj odigran u Orlandu završio bez postignutih pogodaka.

Prognoza

Kostarika će sigurno večeras imati više motiva za pobjedu i vjerujemo da će do nje uspjeti doći. test

FOTO: EPA/LESLIE PLAZA JOHNSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!