Tenis

Ćorić preko Amerikanca traži prvi prolaz u treće kolo Wimbledona

Mihaela Bradovski • srijeda, 03.07.2024.
Ćorić preko Amerikanca traži prvi prolaz u treće kolo Wimbledona
Foto: EPA

Borna Ćorić uspješno je preskočio prvu prepreku u glavnom ždrijebu Wimbledona, a u drugom kolu igrat će protiv Amerikanca Francesa Tiafoea...

Borna Ćorić do ove godine samo je jednom uspio proći u drugo kolo Wimbledona, a sada će pokušati napraviti još jedan korak i prvi put u karijeri proći u treće kolo.

Igraj na Tiafoe - Ćorić na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na putu do trećeg kola čeka ga Frances Tiafoe, Amerikanac koji je trenutno 29. igrač svijeta, 60 mjesta bolje plasiran od Ćorića. Međutim Tiafoe kao i Borna ove sezone nije u svojoj najboljoj formi.

Ono što bi moglo ići u prilog Ćoriću je činjenica da je Borna ipak imao lakši meč na početku puta i svoj posao odradio je u tri seta dok je Tiafoe imao težak i dugačak meč u pet setova.

Ćorić je u prvom kolu za protivnika imao Brazilca Felipea Meligenija kojeg je svladao sa 6:3, 7:6, 6:3 i tako nakon dugo vremena probio led u Londonu te došao do drugog kola.

S druge strane Tiafoe je jako loše ušao u meč i izgubio prva dva seta, Matteo Arnaldi bio je u naletu, ali Amerikanac se na vrijeme probudio i okrenuo meč te slavio u pet setova.

Trava nije Bornina omiljena podloga, ali protiv Meligenija je pokazao kako može pružiti kvalitetan otpor i na ovakvoj podlozi. Tiafoe je ovdje favorit, ali Ćorić nije bez šanse.

Mjesto, vrijeme

London, prvi meč dana na terenu 18, 12:00 sati

Prošli dvoboj

Dva puta su se dosad susreli Ćorić i Tiafoe i to dva puta u mečevima u tri dobivena seta. Borna je slavio 2018. godine u Davis kupu sa 6:7, 6:1, 6:7, 6:1, 6:3, a Tiafoe je bio bolji ove godine u prvom kolu Australian Opena sa 6:3, 7:6, 2:6, 6:3.

Prognoza

Prednost je na strani Tiafoea, no nisu to velike razlike i Borna uz malu nadogradnju igre iz prvog kola, ima što za reći u ovom dvoboju. test

FOTO: EPA/CHRISTIAN BRUNA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!