Nogomet

Gradski derbi u Finskoj donosi veliko zanimanje

Petar Jenjić • srijeda, 03.07.2024.
Gradski derbi u Finskoj donosi veliko zanimanje

Danas je na rasporedu četvrtfinale Kupa Finske, a jedna od utakmica donosi nam gradski derbi između Inter Turkua i TPS-a. Bit će im to prvi međusobni dvoboj nakon gotovo četiri godine...

Turku je finski grad s nešto više od 200 tisuća stanovnika, a danas će tamošnji ljubitelji nogometa s velikim zanimanjem moći pratiti gradski derbi u četvrtfinalu kupa između Intera i TPS-a. Dvoboj počinje u 17 sati na stadionu Veritas.

Igraj na Inter Turku - TPS Turku na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Inter Turku finski je prvoligaš koji nakon 14 odigranih prvenstvenih utakmica ima omjer od četiri pobjede, tri remija i sedam poraza što mu je dovoljno za osmo mjesto od 12 klubova. U prošlom kolu na domaćem je terenu svladao četvrtoplasirani VPS s 3:1 što mu je bila treća pobjeda u zadnjih pet odigranih kola.

U kupu je ranije tijekom lipnja izbacio dva niželigaša, slavio je u gostima kod KTP-a s 1:5 i na domaćem terenu protiv GrlFK-a s još viših 6:1. Dva je puta osvajao ovo natjecanje kroz povijest, prvo 2009. godine, a zatim i devet godina kasnije. Prije dvije godine zadnji je put stigao do finala.

S druge strane stajat će gradski rival s kojim nisu igrali već gotovo četiri godine, s obzirom na to da je ispao u niži rang. TPS je kroz povijest osam puta osvajao finsko prvenstvo, ali posljednjih put još 1975., dok je kup osvojio zadnji put 2010. godine. Ove dvije ekipe međusobno igraju od 1996. godine.

Odigrali su međusobno 44 utakmice, TPS je pobijedio 16 puta, a Inter 15 puta, dok su ostale završile remijem. Gol razlika blago je na strani Intera (60-52), a jedini put u kupu su igrali 2015. godine kada je Inter slavio rezultatom 3:1. Već je ranije znala biti odlična atmosfera na ovim utakmicama i trebala bi biti i danas.

Velika je zainteresiranost za utakmicu i očekuje se nešto više od pet tisuća gledatelja. Mnogi su dugo čekali ovu utakmicu, sada su je dočekali, a može li drugoligaš iznenaditi prvoligaša, preostaje nam saznati malo prije 19 sati.

TPS je trenutno na trećem mjestu drugog ranga s 26 osvojenih bodova, osam manje od vodećeg KTP-a. U zadnjih sedam utakmica u svim natjecanjima upisao je šest pobjeda i jedan remi te u jako dobrom raspoloženju dočekuje današnji derbi.

Mjesto, vrijeme

Veritas Stadion, Turku, 17:00

Zadnji susret

Krajem listopada 2020. godine Inter Turku na domaćem je terenu slavio s 3:0.

Prognoza

Danas je prvoligaš izraziti favorit za prolazak dalje, ali neće se gradski rival tako lako predati. Očekujemo od obje ekipe barem po jedan pogodak. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!