Košarka

Sesar: 'Ne treba tražiti alibije, ali ovo je bila druga utakmica u 16 sati'

Mario Borko • srijeda, 03.07.2024.
Sesar: 'Ne treba tražiti alibije, ali ovo je bila druga utakmica u 16 sati'
Foto: Pixsell

Hrvatska košarkaška reprezentacija izgubila je u drugoj utakmici skupine u kvalifikacija za odlazak na Olimpijske igre od Novog Zelanda. Nakon utakmice izbornik Josip Sesar iznio je razloge poraza...

Nakon velike pobjede i mini euforije koja se stvorila u domovini, hrvatski košarkaši u srijedu su poraženi od Novog Zelanda. Taj poraz neće utjecati na ulazak Hrvatske u polufinale kvalifikacijskog tunira za odlazak na Olimpijske igre, ali mogao bi narušiti samopouzdanje.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U vrlo tijesnoj utakmici Novozelanđani su slavili 90:86, a presudila je njihova bolja završnica. Hrvatski košarkaši imali su manje od 16 sati za odmor i pred kraj susreta su vidno energetski pali. Izbornik Josip Sesar naveo je umor kao jedan od glavnih razloga poraza:

“Jako teška utakmica je iza nas. Ne treba tražiti alibije. Međutim, danas nismo imali energiju kakvu smo imali jučer. Ovo je druga utakmica u samo 16 sati. Bili smo cijelo vrijeme blizu. Mijenjali smo, pokušavali smo, dečki su se stvarno trudili, ali nije išlo. Imali smo problema s njihovim ranim završavanje napada, brzim dotrčavanjima, igrom dva na dva gdje su nam prelako prolazili. Imali su jako dobar šut od preko 40 posto za tri poena. Imali smo par loših reakcija u napadu kad nismo uspjeli doći loptom do Zupca. Oni su ga i dobro odvajali, ali što je tu je. Turnir za nas tek počinje i nadam se da nam ova utakmica neće napraviti problem u vidu rezultata.“

Hrvatska će s velikim zanimanjem pratiti dvoboj između Novog Zelanda i Slovenije u četvrtak. Hrvatskoj bi više odgovarala pobjeda Slovenije, ali ona ne smije biti veća od 29 razlike jer bi u tom slučaju Slovenci zauzeli prvo mjesto u skupini i tako najvjerojatnije izbjegli domaćina Grčku u četvrtfinalu:

“Slovenija mora pobijediti 11 razlike da bi išla u polufinale, a 29 ako želi biti prva. Naravno da se time ne treba baviti. Mi imamo svoj put. Sutra ćemo se odmoriti, saznat ćemo na koga idemo i spremit ćemo se za polufinale,“ zaključio je izbornik.

Polufinale je na rasporedu u subotu, a eventualno finale u nedjelju. test

FOTO:Klodian Lato/EUROKINISSI/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!