Košarka

Litva teže od očekivanog pobijedila Obalu Bjelokosti, Portoriko uvjerljiv

Mario Borko • četvrtak, 04.07.2024.
Litva teže od očekivanog pobijedila Obalu Bjelokosti, Portoriko uvjerljiv
Foto: EPA

U noći sa srijede na četvrtak odigrane su dvije utakmice na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre koji se održava u Portoriku. Domaćini su uvjerljivo slavili protiv Bahreina, a Litva je tek nakon prekreta u završnici pobijedila Obalu Bjelokosti...

Olimpijske kvalifikacije ne igraju se samo u Europi. Domaćin jednog tunira je i Portoriku u svom San Juanu, a noćas su tamo odigrane dvije utakmice. Litva je s 97:93 pobijedila Obalu Bjelokosti i osigurala prvo mjesto u svojoj skupini, a Portoriko je u prvom nastupu “razbio“ Bahrein s 99:56 i protiv Italije će se boriti za prvo mjesto.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Litavci su ponovno, kao i protiv Meksika, sporije krenuli, ali prvu dionicu igre zaključili su sa šest poena prednosti. Na odmor se otišlo s pet razlike i činilo se da Litva potpuno dominira susret u kojem je bila ogroman favorit. Ipak, Bjelokošćani su treću četvrtinu dobili s 12 razlike i u posljednju dionicu ušli sa sedam poena prednosti.

Litavci su okrenuli serijom 7-0, ali 48 sekundi prije kraja Obala Bjelokosti se tricom vraća u vodstvo. Ipak, Lukas Lekavičius ubacio je tricu, Litva se uspješno obranila i slobodnim bacanjima potvrdila pobjedu 97:93.

Litavci su prvi u skupini, a Bjelokošćani će se s Meksikom boriti za drugo mjesto. Kod Litve je najraspoloženiji bio Domantas Sabonis s 22 poena i devet skokova, a Marius Grigonis pridonio je s 18 skokova i sedam asistencija. Deon Thompson bio je najraspoloženiji kod afričke momčadi s 18 koševa.

U drugoj skupini, Portoriko je bez ikakvih problema pobijedio Bahrein. Već u prvoj četvrtini domaćini kvalifikacijskog tunira ostavili su goste na samo četiri poena, a ostatak utakmice bio je odrađivanje posla. Završilo je 99:56, 43 razlike, a najraspoloženiji u pobjedničkoj momčadi bio je Stephen Thompson Jr. s 20 poena.

Portoriko je osigurao polufinale, a hoće li već tamo igrati s Litvom saznat ćemo nakon što u noći s četvrtka na petak Portorikanci odrade utakmice protiv Italije koja je pobijedila Bahrein sa 61 razlike. test

Olimpijske kvalifikacije, Portoriko:
Litva – Obala Bjelokosti 97:93
Portoriko – Bahrein 99:56

EPA/FRANCIS R. MALASIG

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!