Nogomet

Hulk dvostruki strijelac u porazu svog Atletica od vodećeg Flamenga

Mario Borko • četvrtak, 04.07.2024.
Hulk dvostruki strijelac u porazu svog Atletica od vodećeg Flamenga

U noći sa srijede na četvrtak odigran je susret 14. kola brazilske Serie A između Atletico Mineira i vodećeg Flamenga, a gosti su bili uspješniji. Dvostruki strijelac za poraženu momčad bio je legendarni Hulk...

U vrlo dinamičnoj i zanimljivoj utakmici 14. kola brazilske Serie A, Flamengo je na gostovanju kod Atletico Mineira slavio s 2:4. Bruno Henrique bio je apsolutni heroj s dva gola, a pripomogao je i crveni karton kojeg je u 63. kod domaćina dobio Romulo.

Igraj na brazilsku Serie A na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Flamengo je furiozno krenuo u susret i tako pokazao zašto je vodeća momčad prvenstva. Henrique je zabio nakon slobodnog udarca Luiza Arauja. Krilni napadač je na drugoj stativi dočekao ubačaj i u 14. minuti zabio za rano vodstvo. Wesley Franca je u 24. pogodio vratnicu, a prvi na odbitku bio je Carlinhos koji je bez problema ugurao loptu u praznu mrežu.

Utakmica je bila pod apsolutnom kontrolom gostiju, a pitanje pobjednika praktički je riješeno u 51. minuti. Ayrton Lucas, lijevi bočni, odlučio se na solo prodor gotovo s centra igrališta i nakon njega sjajno pogodio za 0:3. Atletico je pet minuta kasnije dobio kazneni udarac poslije VAR provjere, a siguran izvođač bio je Hulk.

Šanse za povratak Atleticu oduzeo je Romulo koji je u 63. zaradio drugi žuti karton, a Henrique je to iskoristio pet minuta kasnije. Pobjegao je domaćoj obrani i zabio za 1:4. Hulk je u 90. samo ublažio poraz svog Atletica koji u posljednjih deset utakmica ima samo tri pobjede i nalazi se na 11. mjestu prvenstvene ljestvice.

Flamengo je u odličnoj formi, a potvrdio je to i na ovom teškom gostovanju. U posljednjih deset utakmica momčad bivšeg brazilskog izbornika Titea ima osam pobjeda i tri boda više od drugoplasiranog Botafoga. test

Brazilska Serie A, 14. kolo:
Atletico Mineiro – Flamengo 2:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!