Nogomet

Argentina djeluje nepobjedivo, a nokaut fazu otvara protiv Ekvadora

Mario Borko • četvrtak, 04.07.2024.
Argentina djeluje nepobjedivo, a nokaut fazu otvara protiv Ekvadora
Foto: EPA

U noći s četvrtka na petak na rasporedu je prva četvrtfinala utakmica na Copa Americi. Branitelj naslova Argentina u Houstonu igra protiv Ekvadora od kojeg je izgubila samo jednom u posljednjih 15 godina...

Na 48. Copa Americi došlo je vrijeme za nokaut fazu. Na turniru je ostalo osam najboljih momčadi, a četvrtfinale u noći s četvrtka na petak otvaraju Argentina i Ekvador. Aktualni svjetski prvaci grupnu su fazu završili s tri pobjede i bez primljenog gola, a Ekvadorci su se nokaut faze dokopali zahvaljujući boljoj gol razlici.

Igraj na Argentina - Ekvador na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Argentina u SAD-u djeluje nepobjedivo. Gaučosi su od 2019. izgubili samo dva puta. Na otvaranju Svjetsko prvenstva protiv Saudijske Arabije i u studenom u kvalifikacijama od Urugvaja. Lionel Scaloni ima samo šest poraza kao izbornik, a dva je doživio na Copa Americi. Bilo je to 2019. u Brazilu, a od tada su Argentinci na kontinentalnom natjecanju povezali devet pobjeda.

Argentincu su u obranu naslova krenuli suvereno. Na startu su s 2:0 pobijedili Kanadu, a u drugom kolu su nešto teže, u samoj završnici, srušili Čile. Posljednja utakmica u grupi protiv Perua je bila odrađivanje posla, a da među Gaučosima nema opuštanja potvrđuje pobjeda od 2:0. Lautaro Martinez postigao je četiri gola i najbolji je strijelac tunira, iako je u prva dva kola ulazio s klupe.

Napadač Intera zabio je četiri od pet golova svoje reprezentacije i za očekivati je da je napokon izborio mjesto u prvi 11. Najveću brigu Scaloniju predstavlja ozljeda Lionela Messija. Osmerostruki osvajač Zlatne lopte trebao bi biti spreman iako je protiv Čilea osjetio bol u bedrenom mišiću, a protiv Perua nije ulazio u igru. Upisao je jednu asistenciju, a u kakvoj je formi najbolje govori podatak o sedam driblinga protiv Čilea i ukupno šest kreiranih velikih prilika na turniru.

S druge strane, Ekvador ne djeluje najbolje. Iako su bili smješteni u najslabijoj grupi završili su drugi iza Venecuele, a ključnom se za prolazak pokazala pobjeda protiv Jamajke od 3:1. Ekvadorci su u posljednjem kolu izvukli remi protiv Meksika i tako zbog bolje gol razlike prošli kao drugoplasirani. Venecuela ih je na startu iznenadila, ali glavni razlog tome bio je rani crveni karton Ennera Valencije.

Kapetan se u sastav vratio protiv Meksika, ali odigrao je bez učinka. Felix Sanchez, bivši izbornik Katra, voli eksperimentirati i njegova momčad uvijek je spremna na razne prilagodbe. Protiv Jamajke je igrala s trojicom u zadnjoj liniji, protiv Venecuele u klasičnih 4-2-3-1, a protiv Meksika s dva napadača u sustavu u kojem oni imaju maksimalnu slobodu.

Uz spomenutog Valenciju, najveća zvijezda momčadi je Moises Caicedo kojeg je Chelsea prošle godine Brightonu platio 133 milijuna eura.

Dodajmo i to da se na Copa Americi ne igraju produžetci. U slučaju da utakmica nakon 90 minuta završi bez pobjednika odmah će se pristupiti izvođenju jedanaesteraca.

Mjesto, vrijeme, sudac

Houston, NRG Stadium, 3:00

Sudac: Andres Matonte (Urugvaj)

Zadnji susret

Ekvador i Argentina do sad su se međusobno sastali 40 puta. Ekvadorci imaju samo pet pobjeda, a na prvu se čekali više od 50 godina (od 1941. do 1994.). Argentinci imaju ukupno 24 pobjede, a od posljednjih sedam utakmica pobijedili su šest puta. Ekvador je svoju posljednju pobjedu upisao u lipnju 2015. godine.

Prognoza

Argentina je u odličnoj formi i trenutno djeluje kao da je nitko ne može zaustaviti. test

FOTO:EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!