Nogomet

Brozoviću i Ronaldu pridružit će se vratar Cityja ili Juventusa

Mario Borko • četvrtak, 04.07.2024.
Brozoviću i Ronaldu pridružit će se vratar Cityja ili Juventusa
Foto: EPA

Saudijska Arabija sve je privlačnija destinacija za nogometaše, a čini se da će karijeru tamo nastaviti i vratari Juventusa i Manchester Cityja. Szczęsny bi mogao otići u Al Nassr, a Ederson važe između više opcija...

Ljetni transferni rok je tek započeo, a najčešće se u kontekstu dovođenja igrača spominje Saudijska Arabija. Saudijci su u posljednje dvije godine, posebno dovođenjem Cristiana Ronalda, napravili veliki iskorak, a sada bi prema Fabriziju Romanu dvojica sjajnih vratara mogla pojačati konkurenciju u ligi.

Igraj na prijateljske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ederson je prvi vratar Manchester Cityja od 2017. od kad je za 40 milijuna eura stigao u Benficu. Brazilac je trenutno ozlijeđen i nije s reprezentacijom na Copa Americi, a Građani mu neće stvarati probleme ako odluči otići. Ederson je 332 puta branio vrata Cityja, a čak 155 sačuvao je netaknutu mrežu.

U kolovozu će napuniti 31 godinu, a za njegovo dovođenje zainteresirani su Al-Nassr i Al-Ittihad. Prvi vratar Građana u tom slučaju postat će godinu dana stariji Stefan Ortega.

Wojciech Szczęsny je napunio 34 godine i Juventus se polako okreće novim imenima. Poljak je s reprezentacijom odradio Euro, a i on bi karijeru mogao nastaviti u Saudijskoj Arabiji. Stara dama traži zamjenu za njega, a već dva tjedna ima ponudu Al-Nassra koji želi dovesti bivšeg vratara Arsenala.

Szczęsny je u Juveu od 2017., osvojio je tri Serie A, tri Coppa Italije i ukupno upisao 252 nastupa. Kao mogući nasljednik spominje se vratar Monze Michele Di Gregorio. 26-godišnjak je izdanak Interove škole, a nakon brojnih posudbi Monza je prije dvije godine otkupila njegov ugovor.

Talijan je imao sjajnu prošlu sezonu, bio je jedan od najboljih, ako ne i najbolji vratar Serie A, a već bi u petak mogao postati novi igrač Juventusa. Ako pogledamo statistiku Di Gregorio je imao najviše obrana po utakmici, a svojim je izravnim intervencijama spriječio 12 predviđenih golova, gotovo dvostruko više od prvog sljedećeg vratara.

Bit će zanimljivo pratiti razvoj ove situacije. Al-Nassr će sigurno dovesti novog vratara jer tu poziciju trenutno pokrivaju samo Saudijci koji kvalitetom ne mogu odgovoriti ostatak momčadi. test

FOTO: EPA/DAVID RAWCLIFFE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!