Košarka

PRO 3x3 Tour ovaj vikend dolazi u Donji Miholjac

Sportnet • četvrtak, 04.07.2024.
PRO 3x3 Tour ovaj vikend dolazi u Donji Miholjac

PRO 3x3 Tour 2024. driven by Opel, odnosno treća sezona spektakularnih međunarodnih turnira u 3x3 košarci, ovoga vikenda – u petak i subotu, 5. i 6. srpnja 2024. – nastavlja ponovno u Slavoniji, i to u Osječko-baranjskoj županiji...

Nakon prethodnoga turnira, uspješno održanog 21. i 22. lipnja u Vinkovcima, sedmi ovosezonski turnir bit će organiziran u petak i subotu, 5. i 6. srpnja 2024., u Donjem Miholjcu. PRO 3x3 Tour prvi put u tri godine dolazi u ovaj lijepi slavonski grad, što je u skladu s nakanom glavnih organizatora, Udruge PRO 3x3, da ovaj dinamični i atraktivni sport stalno šire i propagiraju i u novim sredinama.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Turnir će biti odigran na odličnoj lokaciji – na posebnom 3x3 igralištu postavljenom ispred nastavno-sportske dvorane OŠ „August Harambašić“ (Prilaz stadionu 2, Donji Miholjac).

Ovogodišnji PRO 3x3 Tour će se u razdoblju od 10. svibnja do 17. kolovoza 2024. održati na ukupno deset atraktivnih lokacija, većinom u središtima gradova, diljem Hrvatske. Prvih šest ovogodišnjih turnira organizirani su redom: na jadranskim destinacijama (u Hvaru, Trogiru i Umagu), zatim na jedinstvenoj lokaciji odmorišta Rebri na Istarskom ipsilonu, u središnjoj Hrvatskoj (gradu Zaboku) te u Vukovarsko-srijemskoj županiji, odnosno Vinkovcima.

Riječ je o jedinstvenom sportsko-turističko-edukativnom događaju koji ima i natjecateljski karakter. Osim financijske nagrade za najbolje, sve prijavljene ekipe iz Hrvatske i inozemstva prikupljaju bodove kako bi na taj način pokušale osigurati plasman na veliko finale u sklopu ovog Toura koje će biti organizirano 16. i 17. kolovoza 2024. u Šibeniku. PRO 3x3 Tour 2024. driven by Opel ponovno ima prestižan status FIBA Quest za mušku Elite kategoriju pa će pobjednik Završnog turnira 12. i 13. listopada 2024. putovati na FIBA 3x3 World Tour Masters u Amsterdam (Nizozemska).

Oba dana (5. i 6. srpnja), u predvečernjim i večernjim satima, bit će organizirana natjecanja seniorskih ekipa. Prvog dana održat će se natjecanja po skupinama, a drugog dana slijede završne seniorske utakmice. Ukupan nagradni fond u Senior Elite Men kategoriji za svaki od turnira povećan je u odnosu na prošlu godinu.

Pobjednička ekipa osvaja novčanu nagradu od dvije tisuće eura, drugoplasiranoj će pripasti 600 eura, trećeplasiranoj ekipi 400 eura, dok će momčadi koje budu plasirane od četvrtog do osmog mjesta dobiti po 200 eura.

Program u poslijepodnevnim satima drugog dana (6. srpnja) obuhvaća i sadržaje za djecu i mlade – Kids Day te oglede juniorskih U-19 ekipa. Osim toga, bit će organizirana i edukacija o 3x3 košarci za igrače, suce, pomoćne suce, djecu i gledatelje.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i u divnom ljetnom ugođaju Donjeg Miholjca uživaju u sjajnim potezima 3x3 majstora. Dođite s obitelji i prijateljima i zabavite se uz vrhunsku košarku i odličnu glazbu. Ulaz na sva događanja je slobodan, a odlična zabava je zajamčena.

Slika 1 od 1.

Detaljnije informacije o ovogodišnjem Touru i turniru u Donjem Miholjcu mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici i na društvenim mrežama Toura te na internetskoj stranici Turističke zajednice Donji Miholjac. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaHKLOstale lige
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!