Tenis

Mektić i Pavić u Parizu će braniti olimpijsko zlato

HINA, Petar Jenjić • četvrtak, 04.07.2024.
Mektić i Pavić u Parizu će braniti olimpijsko zlato
Foto: EPA

Nikola Mektić i Mate Pavić igrat će u konkurenciji parova na Olimpijskim igrama u Parizu. Osim njih dvojice, u pojedinačnoj konkurenciji igrat će Donna Vekić i Petra Martić...

Hrvatska olimpijska delegacija za Olimpijske igre u Parizu bogatija je za četiri teniske uzdanice, odnosno tri nove olimpijske norme, objavio je u četvrtak Hrvatski olimpijski odbor (HOO).

Igraj na Wimbledon na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Naime, potvrđeno je da će na olimpijskom turniru, na terenima kultnog Roland Garrosa, Hrvatsku predstavljati Donna Vekić i Petra Martić u ženskoj pojedinačnoj konkurenciji te Nikola Mektić i Mate Pavić u konkurenciji muških parova.

Olimpijski pobjednici iz Tokija (iz legendarnog hrvatskog finala muških parova protiv Marina Čilića i Ivana Dodiga) odlučili su ponovno udružiti snage i umijeće te krenuti u obranu olimpijskog zlata, iako godinu dana nisu nastupali skupa. Pavić i Mektić posljednji su zajednički meč odigrali na wimbledonskom Grand Slamu u srpnju 2023. godine.

Donna Vekić po drugi put će nastupiti na Olimpijskim igrama. U Tokiju je stigla do osmine finala "singla", nakon što je u 1. kolu svladala Francuskinju Caroline Garciju sa 6:2, 6:7, 6:3, a potom i tadašnju treću tenisačicu svijeta, Bjeloruskinju Arinu Sabalenku, sa 6:4, 3:6, 7:6 (3). U dvoboju za prolazak u četvrtfinale bolja od nje bila je Kazahstanka Jelena Ribakina sa 7:6, 6:4.

Iskusna Petra Martić imat će u Parizu olimpijski debi, iako je bila konkurentna i za odlazak na Igre u Tokiju prije tri godine.

S četiri teniske uzdanice broj hrvatskih sportaša i sportašica za OI u Parizu zaustavio se na 69, ali popis putnika još nije zaključen. test

FOTO: EPA/Jorge Zapata

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!