Košarka

Slovenija skoro do prvog mjesta, Hrvatska ipak završila na vrhu skupine

Branimir Korać • četvrtak, 04.07.2024.
Slovenija skoro do prvog mjesta, Hrvatska ipak završila na vrhu skupine
Foto: Pixsell

Hrvatska košarkaška reprezentacija unatoč jučerašnjem porazu od Novog Zelanda, s prvog mjesta prolazi u polufinale kvalifikacija za Olimpijske igre. Slovenija je slavila protiv Novog Zelanda 104:78, uvjerljivo, ali nedovoljno uvjerljivo da dođe do prvog mjesta...

Ipak na kraju dobre vijesti za Hrvatsku iako se u nekim trenucima činilo da će poraz od Novog Zelanda biti skup. Slovenija je trebala pobjedu od 29 poena razlike protiv Novog Zelanda da bi završila na vrhu skupine, bila je blizu, ali ipak je na kraju slavila s nedovoljnih 104:78.

Igraj na kvalifikacije za OI na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Slovenija je imala sjajan ulazak u utakmicu, u završnici joj se ponovno pružila prilika nakon što je Novi Zeland značajno pao, no ipak nije iskoristila dvije meč lopte, promašila je dvije otvorene trice za željenih +29.

Dobila je Slovenija prvu dionicu s 27:9 da bi se Novi Zeland uspio spustiti na samo pet poena zaostatka u završnici prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu Slovenija je ponovno pobjegla, u trećoj četvrtini došla je do visokih plus 25, bila je u velikom naletu i činilo se da će uspjeti nadmašiti željenu razliku, ali ponovno je Novi Zeland odgovorio i smanjio zaostatak.

U završnici susreta uslijedio je posljednji nalet Slovenije koja je kod 104:78 imala posljednji napad, dvije trice posve otvorene nisu ušle i Hrvatska je ipak ostala na vrhu.

Puno to znači s obzirom da drugo mjesto u polufinalu vodi na Grčku gdje će Slovenija imati jako težak posao, a Hrvatska će pak igrati protiv Dominikanske Republike.

U ovom susretu Sloveniju su predvodili Luka Dončić s 36 poena, 11 skokova i deset asistencija te Josh Nebo s 20 poena i 12 skokova. Kod Novog Zelanda Shea Ili ubacio je 28 poena uz deset skokova, a Izayah Le'afa dodao je 12 poena. test

FOTO: Klodian Lato/EUROKINISSI/PIXSELL

Olimpijske igre 2024, kvalifikacije, skupina C1

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Slovenija104:78Novi Zeland
1Hrvatska 11+12
2Slovenija 11+10
3Novi Zeland 11-22

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Olimpijske igre 2024, kvalifikacije, skupina C1

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Slovenija104:78Novi Zeland
1Hrvatska 11+12
2Slovenija 11+10
3Novi Zeland 11-22

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!