Automoto

Novo natjecanje i nova staza: Svi love Nenada Damariju

Miroslav Krpan • petak, 05.07.2024.
Novo natjecanje i nova staza: Svi love Nenada Damariju
Foto: Miroslav Krpan

Na pisti ZTC Velika Gorica prvi se puta vozi autoslalom, a za bodove u “ring“ ulazi 90-ak vozačica i vozača...

Za nama je polovica ovogodišnje sezone Prvenstva Republike Hrvatske u autoslalomu. Četiri natjecanja su održana, povremenim ili stalnim nastupom 174 vozačice i vozača, na stazama u Pisarovini, Prelogu, Pločama i zagrebačkoj Dubravi, da bi se ovog vikenda, u subotu 6. srpnja, u peti ogled i borbu za bodove PH i Otvorenog prvenstva Zagreba u autoslalomu, ali i Kupa RH povijesnih automobila kategorije Točnost upustilo 91 natjecatelj iz 16 klubova.

Igraj na sve sportove na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Novo natjecanje pod nazivom “1.Autoslalom Zanatlija Zagreb“, poslije niza godina u organizaciji zagrebačkog AMK Zanatlija, održat će se po prvi puta na improviziranoj stazi piste Zrakoplovno tehničkog centra u Velikoj Gorici. Bit će duga 1.433 metara, s 23 klasična slalom vrata, 38 čunjeva za slalom u nizu i četiri „šikane“, sve u deset sektora.

U vozačkom pogledu, na vrhu ljestvice najboljih u ukupnom poretku, bodovno se izdvojio izvrsni pulski automobilist i višestruki državni prvak različitih automobilističkih disciplina Nenad Damarija iz Autokluba Pula-Rovinj. Poslije četiri natjecanja ima 20 bodova više u odnosu na drugoplasiranog mladog “lava“ Mateja Radovanovića (AK Delta Zagreb), dok se “vrha“, uz još dva boda manje, drži Marin Leš, još jedan izvrstan vozač pulskog kluba.

Dosadašnja četiri natjecanja nastavila su prošlogodišnju tradiciju da na svakom imamo drugog pobjednika u ukupnom poretku, pa su tako uz Radovanovića u Pisarovini i Damariju u Pločama, slavili braća Hrvoje i Domagoj Belinić, vozači AK Pula-Rovinj, prvi u Prelogu, a drugi u Dubravi. Nažalost, oni propuštaju nastup u Velikoj Gorici.

Iz sjene ove godine svoju šansu vreba aktualni prošlogodišnji državni prvak Goran Sruk (AK Dubrava Zagreb), kojem protekli period nije bio baš uspješan. Trenutno je peti ukupno, a može li njegov Renault i on sam proraditi, na novoj i za sve izazovnoj stazi, vidjet će se u subotnje predvečerje.

U klasama, a vozi ih se sedam, bodovna situacija je šarena. Jedini, sa sve četiri pobjede, na vrh ljestvica zasjeli su mladi Fran Kranjac (AMK Zanatlija Zagreb, Renault Twingo GT) u klasi Serija do 1.799 ccm i Nenad Damarija (Autobianchi A112 1.4) u klasi Sport do 1.400 ccm.

S ponekom pobjedom manje, ali zavidnim bodovnim kontom, u preostalim klasama na čelnim pozicijama, peto natjecanje dočekuju: Serija do 1.280 ccm Igor Bogović (AK Dubrava, Peugeot 106), Serija više od 1.800 ccm Ivan Dropučić (AK Dubrava, Renault Clio), Sport do 1.600 ccm Marin Leš (Citroen AX 1.6), Sport više od 1.600 ccm Goran Sruk (Renault Clio RS), ali bodovno izjednačen s Matejom Radovanovićem (Seat Ibiza Cupra).

U klasi E1 Moto s tek po jednim nastupom, ali i pobjedom izjednačeni su Filip Bilota (AK Trogir) i Aleksandar Radovanović (AK Delta, Peugeot 106 Proto).

Matej Radovanović lider je skupine mladih vozača u kategoriji juniora do 23 godine, dok je među vozačicama, s dvije pobjede i dva druga mjesta, vodeća najtrofejnija hrvatska automobilistkinja Puljanka Iva Damarija (AK Pula-Rovinj, Autobianchi A112).

Višestruki ekipni prvaci, članovi Autokluba Pula-Rovinj s 217 bodova drže vodeću poziciju klupske konkurencije uz 18 bodova više od Autokluba Dubrava Zagreb, koji će i ovog puta biti najbrojnija momčad s čak 22 sudionika.

Subotnji program počinje jednosatnom verifikacijom i tehničkim prijamom od 7:00, trening je od 10:00, a prva od tri bodovne vožnje kreće od 12:15. Poslije izračuna dviju boljih vožnji najuspješniji će biti proglašeni i nagrađeni u 18:30.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoOstalo

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!