Tenis

Matej Dodig izborio četvrtfinale Challengera u Rumunjskoj

Mario Borko • petak, 05.07.2024.
Matej Dodig izborio četvrtfinale Challengera u Rumunjskoj

Mladi hrvatski tenisač pobijedio je šest godina starije Ergija Kirkina s 2:0 u setovima. Dodig je turskom tenisaču prepustio samo četiri gema i suvereno izborio prolazak u najboljih osam...

Nakon neuspješnog nastupa na Challenger u Poljskoj, Matej Dodig vratio se u akciju u Rumunjskoj. U drugom kolu turnira u Brasovu pobijedio je 251. igrač svijeta Ergija Kirkina i izborio četvrtfinale. 18-godišnjak je slavio sa 6:1, 6:3 za sat i 28 minuta igre.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dodig je dominirao od starta, a prvi break napravio je kod vodstva 2:1. Potvrdio je stečenu prednost na svom servisu, a potom još jednom oduzeo servis protivniku i na svom početnom udarcu zaključio set sa 6:1.

U nastavku je hrvatski tenisač do breaka stigao kod rezultata 3:3. Jedna prilika bila mu je dovoljna da stvori prednost, a onda je u idućem gemu spasio tri break lopte. Bile su to prve u meču, ali 317. igrač svijeta uspješno se othrvao i onda drugim oduzetim servisom u setu završio meč sa 6:1, 6:3.

Bio mu je ovo prvi susret sa šest godina starijim turskim tenisačem koji je trenutno 251. na ATP ljestvici. U četvrtfinalu Osječanin će igrati protiv drugog nositelja i 146. igrača svijeta Nicolasa Morena De Alboranatest

Challenger Brasov, drugo kolo:
Matej Dodig – Ergi Kirkin 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!