Automoto

Jastrebarsko domaćin "tehničarima", šansa za novog pobjednika

Miroslav Krpan • petak, 05.07.2024.
Jastrebarsko domaćin "tehničarima", šansa za novog pobjednika
Foto: Miroslav Krpan

U Jastrebarskom se očekuje nastup 30 vozačica i vozača u ocjensko-spretnosnim vožnjama. Organizaciju "OSV Nagrada Grada Jasrebarskog 2024." potpisuje zagrebački Autoklub Delta Sport...

Pompozno najavljivano drugo natjecanje sezone Prvenstva Republike Hrvatske u ocjensko-spretnosnim vožnjama okupit će u Jastrebarskom najavljenih tek 30 vozačica i vozača iz deset klubova. U odnosu na prvi ogled u Zagrebu, to je čak dva više, ali raduje podatak da je osam onih koji tek kreću u ovogodišnja natjecanja bazne "tehničke" discipline autosporta u nas.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Organizaciju "OSV Nagrada Grada Jastrebarskog 2024." potpisuje zagrebački Autoklub Delta Sport, a poligon za ispite spretnosti priprema se u prostorima tvrtke Dinela Logistika, na betonskoj podlozi, nadomak centru Jastrebarskog.

Vozi se šest ispita spretnosti, a vozila su raspoređena u tri klase prema ukupnoj duljini. Inovativan potez je istovremeno, paralelno odvijanje posljednja dva ispita, u kojem će istovremeno startati na identično zadanom poligonu dva natjecatelja.

Pobjednika prvog natjecanja Florijana Blažutića (AK Dugo Selo) zbog zdravstvenih problema nema među sudionicima, ali to je šansa za konkurente, kao i ponekog novog, ne sve i mladih, već iskusnih automobilista koji su se dokazali u drugim disciplinama.

U dvije zasebne konkurencija skroman je odaziv, tek šest juniora i dvije vozačice, dok je ova tehnička disciplina mnogim danas dokazanim automobilističkim asovima, u nekim prošlim vremenima, bila odskočna daska za sve kasnije ostvarene rezultate i titule prvaka.

Uoči drugog ogleda sezone vodeći u klasama su Filip Agić (AMK Zanatlija Zagreb, Fiat Seicento S) u klasi automobila duljine do 3.500 mm, Mario Švaljek (AK Dugo Selo, Opel Corsa) u klasi do 4.000 mm i Florian Blažutić (AK Dugo Selo). Vodeći junior je Antonio Erić (AK Panonija Našice, Fiat Bravo 1.6), vozačica Ivana Robić-Cavor (AK Delta, Fiat Seicento), a klupska ekipa AK Dugo Selo, i ovog puta najbrojnija s 11 sudionika. U ukupnom poretku, uz Blažutića, drugo mjesto drži Filip Agić, a treće Domagoj Frljak (AK Dugo Selo, Fiat Seicento).

Nedjeljni program 7.srpnja kreće jednosatnim prijemom vozača i vozila od 8 sati, a start prvog od šest ispita je u 10:30 sati. Uz bodovanje Državnog prvenstva vozi se i za bodove Otvorenog prvenstva Zagreba. Proglašenje najuspješnijih predviđa se oko 18 sati. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoOstalo

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!