Tenis

Alcaraz nakon pet setova do osmine finala Wimbledona

HINA, Petar Jenjić • petak, 05.07.2024.
Alcaraz nakon pet setova do osmine finala Wimbledona
Foto: EPA

Branitelj wimbledonskog naslova Carlos Alcaraz tek je nakon pet setova igre uspio svladati Francesa Tiafoea i izboriti osminu finala trećeg Grand Slama sezone...

Gotovo četiri sata trebala su branitelju wimbledonskog naslova, Španjolcu Carlosu Alcarazu, za plasman u osminu finala trećeg Grand Slam turnira u sezoni i pobjedu u pet setova protiv Amerikanca Francesa Tiafoea, kojeg je svladao sa 5:7, 6:2, 4:6, 7:6, 6:2.

Igraj na Wimbledon na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Treći tenisač svijeta je vodio 4:2 u prvom setu, ali je dopustio Tiafoeu osvajanje pet od sljedećih šest gemova, čime je Amerikanac došao do početne prednosti. Španjolac je i u drugom setu poveo s 4:2, ali je onda tu dionicu zaključio s još dva osvojena gema.

Pobjednik nad Bornom Ćorićem u drugom kolu, u sedmom je gemu trećeg seta došao do breaka koji mu je bio dovoljan za osvajanje te dionice, jer je Alcaraz ostao bez ijedne prilike za oduzimanje servisa.

Tako je bilo i u četvrtom setu, ali je i Španjolac bio čvrst na početnom udarcu pa su tenisači došli do tie-breaka. U njemu je Alcaraz poveo s 5:0, a u šestom poenu, iako ga je osvojio zbog Španjolčevog promašaja, Tiafoe je nezgodno završio u raskoraku i šepajući nastavio meč. Osvojio je još jedan poen u tie-breaku i još dva gema do kraja meča.

Dvoboj je odigran pod krovom središnjeg terena.

Alcaraz u osmini finala čeka boljeg iz dvoboja Amerikanca Brandona Nakashime i Francuza Uga Humberta koji je prekinut pri vodstvu francuskog tenisača 7:6, 6:3, 6:7, 6:6.

Osim Alcaraza, u petak su svoje mjesto u osmini finala osigurali Amerikanac Tommy Paul i Bugarin <>Grigor Dimitrov. test

Wimbledon, 3. kolo:
Carlos Alcaraz - Frances Tiafoe 5:7, 6:2, 4:6, 7:6 (2), 6:2

FOTO: EPA/NEIL HALL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!