Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolisti do pobjede protiv Grčke

HINA, Petar Jenjić • petak, 05.07.2024.
Hrvatski vaterpolisti do pobjede protiv Grčke
Foto: EPA

Hrvatski vaterpolisti upisali su pobjedu na prijateljskom Sardinija kupu. Barakude su danas igrale protiv Grčke i svladale je s 8:7...

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija u svom je drugom nastupu na pripremnom turniru pred nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, Sardinija kupu koji se igra u Algheri, upisala prvu pobjedu svladavši Grčku s 8:7 (3:0, 0:2, 1:3, 4:2).

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon odličnog otvaranja utakmice i vodstva 3-0, Hrvatska je zapala u napadačku krizu te gotovo dvije četvrtine nije postigla gol pa je Grčka preokrenula i povela 4:3.

Uoči posljednjih osam minuta bilo je 5:4 za Grčku, ali je Hrvatska s tri uzastopna gola stigla do vodstva 8:6, a do kraja susreta je Grčka u zadnjoj minuti uspjela tek ublažiti poraz.

Jerko Marinić Kragić postigao je tri gola za Hrvatsku, Franko Lazić je dodao dva, dok su Rino Burić, Maro Joković i Luka Bukić zabili po jednom. Kod Grčke su Dimitrios Skoumpakis i Dimitrios Nikolaidis bili dvostruki strijelci.

Hrvatska je u četvrtak izgubila od Španjolske s 11:12, a nastup na Sardiniji će okončati u subotu dvobojem protiv domaćina Italije. test

Sardinija kup:
Hrvatska - Grčka 8:7

FOTO: EPA/MOHAMED MESSARA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!