Tenis

Sjajna Donna Vekić prvi put u karijeri u polufinalu Wimbledona!

Mihaela Bradovski • utorak, 09.07.2024.
Sjajna Donna Vekić prvi put u karijeri u polufinalu Wimbledona!
Foto: EPA

Donna Vekić nastavlja sa sjajnim igrama u Londonu! Odigrala je još jedan odličan meč, svladala je Lulu Sun u tri seta i s 28 godina izborila prvi put nastup u polufinalu Wimbledona!

U godini koja nije baš bajna za hrvatski tenis općenito, Donna Vekić ostvarila je najveći rezultat u karijeri. Postala je tek treća hrvatska tenisačica koja je uspjela proći u polufinale nekog Grand Slam turnira.

Igraj na mečeve u Wimbledonu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon Ive Majoli i Mirjane Lučić, Donna Vekić je također napravila taj iskorak i borit će se za još veći doseg, ulazak u finale.

U četvrtfinalu je igrala protiv Lulu Sun, igračice koja ima i hrvatske korijene, nije to bio jednostavan dvoboj, ali takvo što se i očekivalo iz više razloga.

Naravno, Sun je igračica koja je iznenadila prolaskom u četvrtfinale, ali do ove faze se ne može doći slučajno i svakako je kvalitetna igračica. Ulog je bio velik i osjetila se nervoza kod obje igračice. Međutim, kada je Donna pronašla svoju pravu igru i zaigrala opuštenije, tada se osjetila i razlika u kvaliteti.

Prvi set otišao je na stranu Sun koja je preživjela četvrti gem u kojem je bilo čak deset puta 40:40, Vekić nije iskoristila tri break lopte i šansa je propuštena.

U završnici seta Sun je došla do 15:40, napravila je break i stigla do seta sa 7:5.

U drugom setu Vekić je igrala dobro na svom servisu, imala je tek jednu krizu i to na servisu za set kod 5:3 kada je dopustila break. odmah nakon toga ipak radi novi break i uzima set sa 6:4.

U trećem setu sve je bilo puno lakše. Sun je potpuno pala, u prva tri gema nije osvojila niti poen, vrlo brzo našla se u zaostatku 5:0. Sun je uspjela tu uzeti jedan gem, ali ne više od toga i Donna je otišla u polufinale.

Tamo protivnicu još ne zna, ali bit će to svakako prihvatljiva igračica za ovu fazu turnira. Igrat će protiv Emme Navarro ili Jasmine Paolini, svakako protivnice s kojima se može boriti. test

Wimbledon, četvrtfinale:
Donna Vekić (Hrvatska) - Lulu Sun (Novi Zeland, Q) 5:7, 6:4, 6:1

FOTO: EPA/TIM IRELAND

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!