Tenis

Kiša stvara velike probleme u Wimbledonu, pomiču se već sada finala parova

HINA, Mihaela Bradovski • utorak, 09.07.2024.
Kiša stvara velike probleme u Wimbledonu, pomiču se već sada finala parova
Foto: Zvonimir Barišin/PIXSELL

Organizatori turnira u Wimbledonu su zbog lošeg vremena bili prisiljeni promijeniti inicijalno zamišljeni raspored odigravanja finalnih dvoboja, a kiša je u dosadašnjem rasporedu najviše naštetila turniru mješovitih parova.

U toj konkurenciji nisu dovršeni ni svi mečevi prvog kola pa su iz All England Cluba u utorak objavili da "više nije moguće finale mješovitih parova odigrati u četvrtak" te da su zbog toga "donijeli odluku o promjeni rasporeda odigravanja finalnih dvoboja".

Igraj na mečeve u Wimbledonu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prema novom rasporedu, sva će finala u seniorskoj konkurenciji biti odigrana u subotu u nedjelju.

Tako će bogat finalni dan u subotu započeti finalom u konkurenciji tenisačica, potom će se za naslov boriti u muškim parovima, da bi u trećem meču dana bilo odlučeno tko su ovogodišnje pobjednice u konkurenciji ženskih parova.

U nedjelju će prvi na teren tenisači, a nakon njih, kao posljednji meč na ovogodišnjem Wimbledonu, bit će odigrano finale mješovitih parova.

Hrvatska još uvijek ima predstavnike u tri od ovih pet konkurencija. Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić prošla je u polufinale pojedinačne konkurencije. Mate Pavić je sa Salvadorcem Marcelom Arevalom stigao do četvrtfinala muških parova, a s Ukrajinkom Ljudmilom Kičenok, s kojom brani naslov u mješovitim parovima, još treba dovršiti meč prvog kola započet jučer protiv britanskog para Appelton - Broom i u kojem vode 6:4, 5:6. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!