Tenis

Vekić: 'Sun je igrala nevjerojatno, gurnula me do mojih krajnjih granica'

Branimir Korać, HINA • utorak, 09.07.2024.
Vekić: 'Sun je igrala nevjerojatno, gurnula me do mojih krajnjih granica'
Foto: EPA

Bio je to jako težak meč, Sun me gurnula do mojih krajnjih granica, kazala je Donna Vekić nakon plasmana u polufinale Wimbledona.

Hrvatska tenisačica Donna Vekić po prvi se put u karijeri plasirala u polufinale nekog "grand slam" turnira, ona je u četvrtfinalu ovogodišnjeg Wimbledona svladala novozelandsku kvalifikanticu Lulu Sun s 5:7, 6:4, 6:1 za dva sata i šest minuta igre.

Igraj na mečeve u Wimbledonu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Donni je ovo bio 43. nastup na jednom grand-slam turniru, a samo su Barbora Stricova (53), Anastasija Pavljučenkova (52), Elena Lihovceva (46) i Roberta Vinci (44) trebale više nastupa na Grand Slam turnirima da dođu do prvog polufinala.

Nepostavljena 28-godišnja Vekić je ponovila uspjeh Mirjane Lučić koja je 1999. godine stigla do polufinala All England Cluba i do danas je bila jedina Hrvatica s tim dosegom.

"Bio je to stvarno težak meč. Igrala je nevjerojatno. Gurnula me do mojih krajnjih granica", rekla je Vekić, koja će se u subotu susresti sa sedmom nositeljicom Talijankom Jasmine Paolini ili 19. nositeljicom Emmom Navarro iz SAD-a za mjesto u borbi za naslov. Sun je s Novog Zelanda, ali joj je otac Hrvat i čak je igrala za mlađe hrvatske selekcije.

"Osjećala sam se kao da umirem u prva dva seta. Moja prilika je ipak došla na kraju. Ovo je veliki uspjeh za mene jer sam prije tri godine skoro napustila tenis nakon problema s formom i kondicijom nakon operacije koljena. Imam punu ložu ljudi na stadionu bez kojih ne bih bila ovdje", kazala je Vekić. test

FOTO: EPA/TIM IRELAND

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!