Tenis

Branitelj zlata iz Tokija mogao bi propustiti Olimpijske igre u Parizu

HINA, Mario Borko • srijeda, 10.07.2024.
Branitelj zlata iz Tokija mogao bi propustiti Olimpijske igre u Parizu
Foto: EPA

Aleksander Zverev dugo se nakon ozljede gležnja vraćao u pravu formu, a sada je na Wimbledonu zadobio ozljedu koljena koja bi ga na neko vrijeme mogla izbaciti s terena i onemogućiti mu da brani naslov olimpijskog pobjednika...

Njemački tenisač Alexander Zverev mogao bi propustiti nastup na skorašnjim Olimpijskim igrama u Parizu gdje bi trebao braniti naslov pobjednika otprije tri godine iz Tokija. Razlog je ozljede lijevog koljena koju je zadobio tijekom nastupa na Wimbledonu.

Igraj na mečeve u Wimbledonu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zverev se poskliznuo na travnatoj podlozi tijekom susreta trećeg kola protiv Britanca Camerona Norrieja, ali je taj dvoboj uspio dobiti da bi se u susretu osmine finala protiv Amerikanca Taylora Fritza pojavio na terenu s povezom oko lijevog koljena. I takav je dobio prva dva seta, no potom je Fritz osvojio tri seta zaredom i plasirao se u četvrtfinale dok je Zverev očito pogoršao svoju ozljedu.

Zverevu je nakon susreta koljeno toliko oteklo da su mu liječnici morali odstraniti 40 mililitara krvi i drugih tekućina, a njegov brat i trener Mischa Zverev je kazao kako je moguće u pitanju i mikroskopski lom kosti što bi njemačkog igrača na duže vrijeme odvojilo od terena.

Olimpijski teniski turnir u Parizu igrat će se na terenima Roland Garrosa od 27. srpnja do 4. kolovoza, a Zverev je prije nešto više od mjesec dana upravo na tim terenima stigao do finala drugog ovogodišnjeg Grand slam turnira te izgubio nakon pet setova od Španjolca Carlosa Alcarazatest

FOTO: EPA/TIM IRELAND

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!