Nogomet

Gattuso: 'Imam osjećaj kao da treniram Real Madrid, svaki dan nešto novo naučim'

Petar Jenjić • srijeda, 10.07.2024.
Gattuso: 'Imam osjećaj kao da treniram Real Madrid, svaki dan nešto novo naučim'
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Trener Hajduka Gennaro Gattuso zadovoljan je odrađenim pripremama, nakon čega će malo smanjiti intenzitet treninga. Sretan je što nisu primili gol protiv Fenerbahčea i da je radostan što trenira ovu ekipu...

Hajduk je slavio protiv Fenerbahčea u prijateljskoj utakmici, a dvoboj je prokomentirao trener Gennaro Gattuso. Jedini gol zabio je Bruno Durdov:

Igraj na prijateljske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nije dobro pričati samo o njemu. Što manje pričamo, to bolje. Treba pričati o kompletnoj ekipi. Mučili smo se u prvom poluvremenu, ali smo izdržali pritisak. Linije su bile čvrste, a za Durdova ponavljam da je odličan igrač. Još puno treba raditi, a mi ga pustiti da se razvija u miru."

Nisu primili pogodak:

"Znamo kakav je Fenerbahče. Njihovi igrači igrali su u najvećim svjetskim klubovima, velika momčad. Ovu pobjedu ne smijemo previše naglašavati, iako je velika. Na pripremama smo testirali razne sustave. Moramo se brinuti o izgradnji napada, još uvijek se razvijamo. Igrali smo danas dosta riskantno. Glavna je stvar smanjiti strah od greškama. Kad igrač riskantno, trebaš biti spreman na greške."

Pripreme su odrađene jako dobro.

"Važno je izgraditi mentalitet, jako mi se sviđa ekipa, sretan sam. Igraču igraju sa srcem i znanjem. Imamo što imamo, ne možemo uzeti igrače od 20 milijuna. U 21 dan odradili smo 33 treninga, sad treba malo smanjiti intenzitet, jako sam zadovoljan pripremama."

Na klupi Fenerbahčea bio je Jose Mourinho:

"Mourinho je bio iznenađen što sam došao ovdje, ali volim ovu igru. Imam osjećaj kao da treniram Real Madrid, svaki dan nešto novo naučim. Radostan sam što treniram ovu momčad." test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!