Nogomet

Pongračić radi transfer karijere i odlazi u bivši klub Lovre Majera

Mario Borko • četvrtak, 11.07.2024.
Pongračić radi transfer karijere i odlazi u bivši klub Lovre Majera
Foto: Damir Senčar/HINA

Marin Pongračić odradio je sjajnu sezonu u Lecceu i tako privukao pažnju mnogih klubova. Nije to prošlo ni ispod radara Zlatka Dalića koji mu je na Euru dao veliko povjerenje, a sada bi branič za 15 milijuna eura trebao karijeru nastaviti u Rennesu...

Čini se da je “zločesti dečko“ kako su ga njemački mediji prozvali nakon nekih izjava u Wolfsburgu i Borussiji Dortmund našao svoj mir i sada će ostvariti transfer karijere. Marin Pongračić odigrao je odličnu sezonu u Lecceu, a svoju je cijenu dodatno podigao igrama na Europskom prvenstvu gdje je potpuno neočekivano dobio ulogu startera.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pongračić je oduvijek bio na glasu kao vrlo talentiran stoper, a s 22 godine ostvario je transfer u vrijednosti devet milijuna eura iz RB Salzburga u Wolfsburg. Nakon toga karijera mu je bila u silaznoj putanji, a odlazak u Italiju pokazao se kao pun pogodak. Hrvatski reprezentativac uskoro će napuniti 27 godina i izgleda da je napokon sazrio.

Prema pisanju Gianluce Di Marizija, Pongračić će u transferu vrijednom 15 milijuna eura iz Leccea otići u francuski Rennes. Francuski prvoligaš prošle je sezone ostao bez Europe i sada se želi pojačati kako bi se vratio u sami vrh Ligue 1.

U Rennesu je nedavno igrao Lovro Majer koji je prošlog ljeta za 30 milijuna eura prešao upravo u Wolfsburg. Pongračića se povezivalo i s hitom Serie A Bolognom, kao zamjenu za Riccarda Calafiorija, ali čini se da su Francuzi bili konkretniji.

Hrvatski branič će se tako nakon Bundeslige i Serie A okušati u još jednoj od liga petice, a to bi trebalo biti dobro i za reprezentaciju u kojoj je sve važniji kotačić.

Lecce će na Pongračićevu transferu višestruko zaraditi. Prošlog je ljeta doveden za samo 1.6 milijuna eura, a sada će biti prodan za 15 milijuna eura. Igračeva vrijednost je procijenjena na sedam milijuna eura tako da će klub sa “špice“ Čizme biti u velikom plusu i napraviti treći najveći izlazni transfer u povijesti.

Jedan od gubitnika u ovoj priči je Dinamo koji je imao opciju dovođenja hrvatskog reprezentativca rođenog u Njemačkoj prošlog ljeta, ali se nije odlučio za tu opciju. S obzirom na to da je Pongračić veliki navijač Dinama pisalo se o mogućnosti da se taj transfer realizira i ovog ljeta, ali sad je jasno koliko je ta mogućnost ustvari bila daleko od izvedive. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!