Nogomet

Iznenađujući poraz Sheriffa sjajna je vijest za Rijeku, Osijek će vjerojatno put Estonije

Mario Borko • četvrtak, 11.07.2024.
Iznenađujući poraz Sheriffa sjajna je vijest za Rijeku, Osijek će vjerojatno put Estonije
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Sheriff Tiraspol iznenađujuće je na svom terenu poražen u prvom pretkolu Europske lige od azerbajdžanske Zire, a to je odlična vijest za Rijeku koja bi u slučaju ispadanja moldavskog kluba u ždrijebu trećeg pretkola Europske lige imala status nositelja...

Euro je u tijeku, ali započele su i kvalifikacije za Uefina klupska natjecanja. Hrvatski klubovi priključuju se u drugom pretkolu, a Rijeka i Osijek s pozornošću prate razvoj rezultata jer će svoje protivnike saznati nakon raspleta prvog pretkola.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Riječani će u drugom pretkolu Europske lige igrati protiv boljeg iz susreta mađarskog Paksija i rumunjskog Hunedoara, a čini se da će protivnik, potpuno neočekivano, biti rumunjski drugoligaš. Hunedoara je u prvoj utakmici igranoj u Mađarskoj slavio s 0:4 i tako praktički osigurao prolazak dalje.

Jednako važna, u perspektivi i važnija, vijest za Rijeku je i poraz moldavsko Sheriffa. Dobro poznati suparnik Dinama i Rijeke, izgubio je kod kuće 0:1 od azerbajdžanske Zire. Gosti su uputili samo jedan udarac prema golu Moldavaca, ali to im je bilo dovoljno za pobjedu. Prema viđenom Sheriff je favorit u uzvratu, ali ako ne uspije nadoknaditi zaostatak najviše bi profitirali Riječani.

Rijeka je prva ispod crte nositelja za ždrijeb trećeg pretkola Europske lige i ako Sheriff ispadne, momčad Željka Sopića imala bi puno povoljniji ždrijeb. Ne treba ni isticati koliko je to važno s obzirom na to da prolazak trećeg pretkola garantira ulazak u skupine Konferencijske lige.

Još je to daleko od realizacije i Rijeka će se najprije morati dobrano pomučiti protiv Hunedoara, ali svaka pomoć na europskom putu je dobrodošla.

Što se tiče Osijeka on je isto saznao vjerojatnog protivnika. U baltičkom okršaju Šiauliaija i Levadia bolji su bili gosti iz Estonije koji su slavili s 0:2. Levadia je vodeća momčad u tekućem estonskom prvenstvu i bit će izazovan suparnik za Osječane koji će biti veliki favoriti za prolazak dalje. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!