Nogomet

Inter Turku kod fenjeraša traži sva tri boda i nastavak pobjedničke serije

Mario Borko • nedjelja, 14.07.2024.
Inter Turku kod fenjeraša traži sva tri boda i nastavak pobjedničke serije
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U sjeni finala Europskog prvenstva Skandinavci nastavljaju sa svojim prvenstvima. U Finskoj Inter Turku gostuje kod EIF Ekenäsa koji je pobjedom u prošlom kolu pobjegao sa začelja...

Finci ne miruju i već su odigrali više od polovice prvenstva. Uskoro će se ono podijeliti na Ligu za prvaka i Ligu za ostanak, a Inter Turku sve je dalje od prvih šest mjesta koja vode u mirniju luku. EIF Ekenäs sigurno će se do zadnjeg kola boriti za ostanak, a ključne će biti pobjede na domaćem terenu.

Igraj na Eif Ekenäsa – Inter Turku na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prilika za jednu takvu dolazi upravo danas od 16 sati protiv Intera. EIF je u prošlom kolu iznenađujuće s 2:3 pobijedio na gostovanju kod VPS-a i tako pobjegao sa samog dna gdje je ostao Lahti. Ekenäs je ostvario dvije uzastopne pobjede u prvenstvu, ali u goste mu dolazi još raspoloženiji Turku koji je ostvario četiri zaredom u svim natjecanjima.

Ekenäs je tek ušao u ligi i želi izbjeći ekspresan povratak u niži rang. Lucas Kaufman zasad je najbolji strijelac kluba s tri gola, a četvorica igrača ga prate s po dva pogotka na svom kontu.

Inter Turku je jednom bio prvak Finske (2008.), a nakon crne serije u posljednjih devet utakmica u svim natjecanjima nanizao je sedam pobjeda. Vesa Vasara na klupi je od početka sezone, a uspio je prebroditi crni niz od četiri poraza. Momčad mu djeluje sve bolje, a iskaču Jean Fiacre Kouame Botue i Darren Smith svaki s po četiri gola.

Mjesto, vrijeme i sudac

Tammisaari, Ekenas Centrumplan, 16:00

Joona Manninen

Posljednji susret

U prvom ovosezonskom ogledu Inter je na svom terenu slavio s 2:1. Ekenäs u sedam međusobnih utakmica nikada nije uspio pobijediti Inter Turku, a samo jednom je uspio izvući remi.

Prognoza

Obje momčadi su u dobroj formi, nijedna ne želi izgubiti i iako je Inter veliki favorit susret bi moglo završiti izjednačeno. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!