Ostali sportovi

Nastavljaju se skandali oko nogometa na Olimpijskim igrama, Kanađankama oduzeto šest bodova

HINA, Mario Borko • subota, 27.07.2024.
Nastavljaju se skandali oko nogometa na Olimpijskim igrama, Kanađankama oduzeto šest bodova
Foto: Damir Senčar/HINA

Nakon skandala na utakmici Argentine i Maroka na muškom turnir u nogometu na Olimpijskim igrama, epilog je dobila i afera oko kanadske ženske reprezentacije. Izbornica Priestman, pomoćna trenerica i video analitičar suspendirani su iz nogometa, a Kanadi je oduzeto šest bodova...

Ženska nogometna reprezentacija Kanade kažnjena je oduzimanjem šest bodova na Olimpijskom turniru u Parizu, dok je izbornica Bey Priestman suspendirana na godinu dana nakon skandala sa špijuniranjem dronom, objavila je Međunarodna nogometna federacija (FIFA).

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na godinu dana suspendirani su i pomoćna trenerica Jasmine Mander i analitičar Joseph Lombardi, dok je Kanadski nogometni savez kažnjen s 200.000 eura.

"Dužnosnici su proglašeni odgovornima za uvredljivo ponašanje i kršenje načela fair playa u vezi s korištenjem bespilotnih letjelica", objavila je FIFA.

Ove kazne rezultat su velikog skandala kojeg su Kanađani izazvali uoči početka Olimpijskih igara u Parizu.

Priestman i njezina dva asistenta, pomoćna trenerica Jasmine Mander i analitičar Joseph Lombardi, ulovljeni su kako su dronovima špijunirali treninge suparničkog Novog Zelanda prije prve utakmice prošle srijede. Zanimljivo, Kanada je pobijedila s 2:1 nakon preokreta.

Engleska trenerica, koja je predvodila Kanadu do naslova olimpijskog pobjednika u Tokiju 2021. godine, već je suspendirana od strane nacionalnog nogometnog saveza, a zatim je uklonjena s olimpijskog turnira. Sada joj je zabranjeno bavljenje nogometom na godinu dana.

Kanada se trenutačno nalazi na začelju skupine A s minus tri boda (tri su joj već oduzeta). Na vrhu je Francuska s tri boda, dok su na "nuli" Kolumbija i Novi Zeland.

Plasman u četvrtfinale izborit će dvije najbolje ekipe iz svake od tri skupine, te dvije najbolje trećeplasirane ekipa, pa Kanađanke još uvijek mogu dalje. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!