Nogomet

Prelecov Vejle na neugodnom gostovanju kod Brondbyja

Petar Jenjić • ponedjeljak, 29.07.2024.
Prelecov Vejle na neugodnom gostovanju kod Brondbyja
Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

Brondby i Vejle večeras će zaključiti drugo kolo danske Superlige. Ni jedna ni druga momčad u prvom nisu uspjeli doći do pobjede, a novu priliku imat će večeras...

Večeras će u Brondbyju, na istoimenom stadionu, istoimeni domaćin zaključiti drugo kolo nove sezone danske Superlige. Njegov protivnik bit će Vejle pod vodstvom Ivana Preleca, a dvoboj počinje u 19 sati. Prvi sudac dvoboja je Mikkel Redder.

Igraj na Brondby - Vejle na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prelecova momčad odradila je odličnu završnicu protekle sezone i izborila ostanak u prvoj ligi. Još tijekom pripremnog perioda odigrala je utakmicu protiv današnjeg protivnika i slavila s 2:0. Nakon toga s 3:0 bila je bolja od danskog drugoligaša Fredericije, dok je u pravoj golijadi rezultatom 5:2 bio bolji od Odensea.

Na otvaranju nove sezone igrao je kod kuće protiv Randersa i imao vodstvo 1:0 nakon prvog poluvremena. Gosti su preokrenuli na 2:1 do 60. minute, Vejle je poravnao u 87. minuti na 2:2, ali Randers ipak u sudačkoj nadoknadi dolazi do sva tri boda i kvari početak nove sezone.

S druge strane, Brondby je u pripremnom periodu odigrao četiri utakmice i upisao samo jednu pobjedu, protiv praške Sparte s 5:2. U novu sezonu krenuo je gostovanjem kod Viborga i nakon prave drame odigrao 3:3, iako su i jedna i druga ekipa mogle do pobjede. Brondby je poravnao na 2:2 u 92. minuti, u 96. je domaćin poveo 3:2, da bi dvije minute kasnije ipak došao do boda.

Tijekom tjedna odigrao je prvu utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige i bez prevelikog stresa moći će ići na uzvrat. S čak 6:0 bio je bolji od kosovskog Llapija, a šest različitih igrača upisalo se u strijelce.

U kadru Brondbyja ne bi trebalo biti Fredrika Ibsena i Kevina Mensaha zbog ozljeda, kao ni Nicolaija Vallysa, ali i hrvatskog nogometaša Matije Divkovića. Kod gostiju je pod upitnikom Thomas Gundelund, dok Marisu Elvius još odrađuje suspenziju. Umjesto Gundelunda u početnoj bi postavi mogao biti Luka Hujber.

Što su rekli

Jesper Sorensen, trener Brondbyja: "Trenutno smo u situaciji u Danskoj gdje smo na pragu dobivanja dodatnog mjesta u Ligi prvaka i to je nešto što ćemo bolje morati raditi prije nego osvojimo još bodova. To nam isto mora biti jedna od zadataka."<

Mjesto, vrijeme, suci

Brondby stadion, Brondby, 19:00

Sudac: Mikkel Redder

Nedostaju

Brondby: Ibsen, Mensah, Divković (ozljede)

Vejle: Gundelund (pod upitnikom), Elvius (suspenzija)

Zadnji susret

Zadnju natjecateljsku utakmicu odigrali su početkom ožujka ove godine na stadionu Brondbyja, a susret je završio rezultatom 1:1.

Prognoza

Brondby je imao određenih poteškoća tijekom pripremnog perioda, ali odličnom utakmicom u pretkolu Konferencijske lige dobio je dodatno samopouzdanja. Danas bi trebao doći do minimalne pobjede. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!