Nogomet

Drugi prvenstveni dvoboj švedskih klubova u razmaku od tjedan dana

Petar Jenjić • ponedjeljak, 29.07.2024.
Drugi prvenstveni dvoboj švedskih klubova u razmaku od tjedan dana

Večeras se igra utakmica 16. kola švedskog prvenstva između AIK-a i GAIS-a. Ove dvije momčadi međusobni dvoboj odigrale su i u proteklom, 15. kolu...

Švedsko nogometno prvenstvo u punom je pogonu, a danas je na rasporedu odigravanje jedne utakmice 16. kola. AIK Stockholm bit će domaćin GAIS Göteborgu na Strawberry Areni u Solni, u utakmici koja počinje od 19 sati. Prvi sudac ovog dvoboja bit će Adam Ladebäck.

Igraj na AIK Stockholm - GAIS na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ovim 16. kolom krenuo je drugi krug, a ove dvije momčadi igrale su i proteklog vikenda kada je GAIS bio domaćin te slavio rezultatom 2:0. Nakon prvog poluvremena vodio je pogotkom Axela Norena, dok je pobjedu u 81. minuti potvrdio Alexander Holmstrom. Bila im je to prva međusobna utakmica nakon dugih sedam godina.

AIK se tim porazom vratio na negativne staze, a sama trenutna pozicija na ljestvici, 11. mjesto s 20 osvojenih bodova, dovoljno govori o tome. Uoči Europskog prvenstva poražen je u gostima kod Hackena (4:1), a tijekom pauze upisao je i dva poraza u prijateljskim utakmicama, od Vikinga i Sparte Prag.

Po povratku prvenstvenim obavezama izgubio je još jednu utakmicu, na domaćem terenu od Kalmara (1:2), da bi nakon toga niz poraza prekinuo u gostima kod Halmstada kada je slavio istim rezultatom. Malo dobrih vijesti za navijače AIK-a prekinuo je protekli vikend i novi razočaravajući rezultat.

S druge strane, momčad iz Göteborga trenutno je na sedmom mjestu s 25 osvojenih bodova, iako ima negativnu gol razliku (19:20). Od povratka s prvenstvene pauze odigrala je tri utakmice, a uz pobjedu protiv AIK-a, upisala je i po jedan remi i poraz. Izgubila je u gostima kod Siriusa (3:1) i odigrala bez golova kod kuće protiv Hammarbyja.

U kadru domaće momčadi ne bi trebalo biti: Abdihakina Alija, Alexandera Fesshaieja Berakija i Martina Ellingsena, a kod gostiju Egzona Binakua, dok je pod upitnikom nastup Robina Freja.

Mjesto, vrijeme, suci

Strawberry Arena, Solna, 19:00

Sudac: Adam Ladebäck

Nedostaju

AIK: Ali, Fesshaie Beraki, Ellingsen (ozljede)

GAIS: Binaku (ozljeda), Frej (pod upitnikom)

Zadnji susret

Ove dvije momčadi igrale su na kraju prvog kruga prije samo tjedan dana kada je GAIS kao domaćin slavio s 2:0.

Prognoza

Današnji gost definitivno je trenutno u boljoj formi od domaćina, ali teško će do pobjede. Očekujemo remi, mirnu podjelu bodova. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!