Nogomet

Ništa nije riješeno nakon prve utakmice, pobjednik se odlučuje u Bukureštu

Petar Jenjić • utorak, 13.08.2024.
Ništa nije riješeno nakon prve utakmice, pobjednik se odlučuje u Bukureštu

Jedna od drugih utakmica trećeg pretkola Lige prvaka večeras se igra u Bukureštu gdje će FCSB biti domaćin Sparti Prag. Prvi međusobni dvoboj završio je bez pobjednika...

Borba za posljednje, četvrto pretkolo Lige prvaka igra se i večeras u Bukureštu gdje će FCSB biti domaćin Sparti Prag. Tko će u playoff, a tko u kvalifikacije za Europsku ligu, saznat ćemo u dvoboju koji kreće od 20:30 sati. Prvi sudac dvoboja je Morten Krogh iz Danske.

Igraj na FCSB - Sparta Prag na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prva utakmica odigrana je prije tjedan dana u Pragu i završila je 1:1. Nakon prvog poluvremena nije bilo pogodaka, a gosti iz Rumunjske poveli su u 61. minuti pogotkom Joyskima Dawe. Remi domaćinu donio je Victor Olatunji u 78. minuti, šest minuta nakon ulaska u igru. Domaćinu je u sudačkoj nadoknadi poništen pogodak Kaana Kairinena zbog prekršaja.

Sparta je odlično krenula u novu natjecateljsku sezonu nakon solidno odrađenih priprema u kojima je upisala dvije pobjede te po jedan poraz i remi. Prvo je slavila u prvenstvu s 2:1 na domaćem terenu protiv Pardubica, a zatim u prvoj utakmici drugog pretkola slavila u gostima kod Shamrock Roversa s 0:2.

Uslijedila je pobjeda u gostima kod Teplica od 1:4, nakon čega je pobjedom protiv irskog protivnika u uzvratu (4:2) potvrdila prolazak u treću rundu. Uoči prvog dvoboja s Rumunjima, u češkom prvenstvu slavila je na domaćem terenu protiv Dukle Prag (2:0).

Zadnju utakmicu odigrala je prije tri dana u gostima kod Bohemiansa, u sklopu četvrtog kola nacionalnog prvenstva. Domaćin je vodio s 1:0, ali Sparta je preokrenula. Prvo je poentirao nekadašnji igrač Lokomotive, Indrit Tuci, a nakon njega i Veljko Birmančević.

I dok neki klubovi tek polako kreću s natjecateljskim utakmicama, neki su u jeku priprema pripremama, FCSB je već u punom natjecateljskom ritmu, s obzirom na to da je prvu utakmicu odigrao još 4. srpnja kada je u utakmici rumunjskog superkupa slavio s 3:0 protiv Hunedoare i uzeo prvi trofej sezone.

U prvom pretkolu Lige prvaka glatko je izbacio Virtus iz San Marina s ukupnih 11:1, dok u domaće prvenstvo nije najbolje krenuo. U tri odigrana kola prvo je upisao remi protiv Cluja (1:1), a zatim i Uniree Slobozije (2:2), dok je poraz upisao na domaćem terenu od Otelula rezultatom 0:2.

Drugo pretkolo donijelo je Izraelce, Maccabi Tel Aviv. Prvi dvoboj u Bukureštu završio je 1:1, ali FCSB slavio je u uzvratu s 0:1 i prošao dalje. Pogodak je zabio William Baeten iz kaznenog udarca u završnici dvoboja. Jedan, ali vrijedan trećeg pretkola.

Rumunji su pretprošli vikenda odgodili prvenstvenu utakmicu i sve snage usmjerili na ovaj prvi međusobni dvoboj s Česima, da bi proteklog vikenda u pravoj golijadi došli do domaće pobjede protiv Farul Constante. Ujedno i prve prvenstvene ove sezone. Završilo je 3:2 za rumunjske prvake koji su do 88. minute gubili 2:1. Darius Olaru zabio je dva gola za preokret.

Što su rekli

Lars Friis, trener Sparte: "Znali smo i prije prve utakmice da je FCSB snažan. Moramo biti fokusirani na sebe, na naš napredak. Moramo zadržati koncentraciju kroz cijelu utakmicu i napraviti jedna korak više na terenu. Nadamo se da će nam biti dovoljno za prolazak dalje."

Mjesto, vrijeme, suci

Stadionul Steaua, Bukurešt, 20:30

Sudac: Morten Krogh (Danska)

Nedostaju

FCSB: Baeten (pod upitnikom), Pantea, Popescu (ozljeda)

Sparta Prag: Garcia, Suchomel, Mokrovics, Panak, (ozljeda), Sorensen (pod upitnikom)

Zadnji susret

Prva utakmica u Pragu završila je bez pobjednika, 1:1.

Prognoza

Sparta je kvalitetnija momčad i večeras bi to trebala potvrditi na terenu. Prognoziramo njenu pobjedu. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!