Tenis

Poljičak nastavlja pobjednički niz u Mariboru, novo slavlje za Lukas

Petar Jenjić • petak, 23.08.2024.
Poljičak nastavlja pobjednički niz u Mariboru, novo slavlje za Lukas

Mili Poljičak upisao je novu pobjedu na ITF turniru u Mariboru i izborio novo finale. U dva je seta bio bolji od njemačkog predstavnika Floriana Broskea. Do pobjede je stigla i Tena Lukas koja je izborila polufinale Vrnjačke Banje...

Do nove pobjede stigao je Mili Poljičak na 25 tisuća dolara vrijednom turniru u Mariboru. Nakon što ga je protekli tjedan osvojio, sada je ponovno izborio svoje mjesto u polufinalu i borbi za finale.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatski tenisač, trenutno 477. tenisač svijeta, igrao je protiv Floriana Broske iz Njemačke, trenutno 620. na ATP ljestvici i svladao ga u njihovom prvom međusobnom dvoboju sa 6:4, 7:6 nakon dva sata i 13 minuta igre.

Poljičak je napravio break u četvrtom gemu meča i poveo 3:1, a kod 5:3 je servirao za set. Nijemac je vratio break zaostatka, no hrvatski predstavnik još mu je jednom oduzeo servis.

Vidjeli smo čak šest breakova u drugom setu, po tri sa svake strane. Poljičak je kod vodstva 5:4 propustio tri meč lopte, ali je u 13. igri slavio sa 7:3 i zaključio meč.

Za plasman u novo finale igrat će vrlo vjerojatno protiv drugog nositelja Jonasa Forejteka iz Češke koji je u vodstvu protiv Slovenca Bora Artnaka.

Do nove pobjede stigla je Tena Lukas (WTA 249.) kao prva nositeljica 35 tisuća dolara vrijednog turnira u Vrnjačkoj Banji. Slavila je u dva seta protiv Kaitlin Quevedo iz Španjolske (WTA 481.), u njihovom prvom međusobnom dvoboju.

Hrvatska tenisačica slavila je s dva puta po 6:3 nakon jednog sata i 35 minuta provedenih na terenu. Za plasman u finale igrat će protiv bolje iz dvoboja: Lola Radivojević - Ekaterina Ovčarenkotest

ITF Maribor, četvrtfinale:
Mili Poljičak - Florian Broska 6:4, 7:6 (3)

ITF Vrnjačka Banja, četvrtfinale:
Tena Lukas - Kaitlin Quevedo 6:3, 6:3

FOTO: Frane Hrabrov

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!